Ludovic Orban a anunțat „controale la sânge” și sancțiuni pentru cei care nu respectă legea

De Unica.ro, pe
Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 înregistrat în ultimele 24 de ore se menține foarte ridicat, iar autoritățile promit măsuri drastice pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus

Premierul Ludovic Orban a anunțat că se vor face „controale la sânge”pentru verificarea respectării normelor de protecţie sanitară în contextul epidemiei COVID-19. Organizatorii de evenimente şi cluburile care nu respectă legea riscă suspendarea autorizaţiilor de funcţionare sau chiar închiderea.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

”Controale la sânge care să ducă la amendarea tuturor celor care nu respectă legea şi, inclusiv, la suspendarea unor autorizaţii de funcţionare pentru agenţi economici, organizatori de evenimente care în mod sistematic încalcă legea. Sunt deja câteva cluburi care parcă se cer singure, nu le dau numele astăzi, dar le ştie toată lumea. Patronilor le transmit de pe acum mesajul că, dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi”, a afirmat vineri Ludovic Orban, potrivit știrileprotv.

Citește și: Când se va impune din nou starea de urgență în România. Răspunsul lui Nelu Tătaru

Agenții comerciali și primarul din Limanu au luat o măsură unică pe litoral și au limitat deja distracția în Vama Veche, stațiune unde în weekend-urile trecute a fost foarte aglomerat, iar miile de turiști nu au respectat măsurile de prevenție impuse de autorități. După apus, în barurile și cluburile de aici nu se va mai asculta decât muzică ambientală, la volum redus.

De asemenea, se așteaptă aprobarea legii privind carantina și izolarea. Prin aceasta se urmărește instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

Sursă foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!