În noaptea de Înviere nu va fi nevoie de declarații pe proprie răspundere pentru a ieși din casă

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 21 aprilie 2021, 16:25
În noaptea de Înviere, 1 spre 2 mai 2021, credincioșii vor putea merge la biserică fără să fie nevoiți să completeze o declarație pe proprie răspundere, a spus președintele Klaus Iohannis. 

În noaptea de Înviere circulația va fi permisă între orele 22.00 și 05.00 doar pentru persoanele care merg la slujbele religioase. Nu va fi nevoie nici să completeze o declarație pe propria răspundere, iar slujbele se vor desfășura după datină, după cum a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

„Ne pregătim cu toții de marea sărbătoare a Învierii și vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci și în societate. Pot să vă spun de pe acum câteva lucruri certe care au fost discutate împreună cu reprezentanții bisericilor, în special cu reprezentanții BOR. În noaptea de Înviere restricțiile de circulație se ridică, așadar creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declarații, vor merge pur și simplu la biserică”, a declarat șeful statului, potrivit Digi24.

Citește și: O femeie refuză să-și radă mustața și să se penseze. Care este motivul

Cristina Cioran a dezvăluit sexul bebelușului. „Avem o listă cu nume”

Barby Kelly, fosta componentă a trupei The Kelly Family a murit la 45 de ani

Când vor publica Smiley și Gina Pistol imagini cu chipul fiicei lor

Slujba din noaptea de Înviere se va desfășura după datină

„Biserica va organiza slujba așa cum este datina, nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică. Știm cu toții că prima parte a slujbei se ține afară, după care o parte se ține în biserică. Creștinii merg la biserică să ia lumină, să ia Paștile. Îmi doresc – și așa vom organiza lucrurile – ca totul să se desășoare în liniște și în bună rânduială. Aceste lucruri sunt deja prevăzute în Hotărârea de Guvern pentru starea de alertă care este acum în vigoare și nu vor exista modificări în aceste reglementări”, a adăugat Klaus Iohannis.

De asemenea, magazinele vor rămâne deschise până la ora 20.00 în Vinerea Mare.

Pentru a se evita aglomerarea, credincioșilor li se recomandă să participe la sfintele slujbe săvârșite la unitățile de cult de care aparțin din punct de vedere teritorial (biserica parohială). În curtea bisericilor vor fi locuri individuale special marcate. Pentru a continua slujba de Înviere, preoții vor intra în biserică împreună cu credincioșii, numai în limita spațiului disponibil și cu respectarea strictă a regulilor de protecție sanitară.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!