O întâlnire față în față între Putin și Zelenski ar putea avea loc la Istanbul în „viitorul apropiat”

De Unica.ro, pe

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și președintele rus Vladimir Putin ar urma să aibă o întâlnire față în față în „viitorul apropiat”.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, citat de agenția rusă TASS, a spus că o întâlnire între liderii Rusiei și Ucrainei ar putea deveni curând o realitate. El a zis că „am discutat cu domnul Zelenski” joi și că vineri „urmează să negociez cu domnul Putin”. Erdogan speră ca președinții să se întâlnească cât mai curând.

„Domnul Zelenski a avut o atitudine pozitivă și sper ca și domnul Putin să fie de acord cu o întâlnire”, a explicat Erdogan. Ziarul Kommersant de la Moscova a relatat că Erdogan are planificată o convorbire telefonică vineri, după ora 16:00, cu președintele Vladimir Putin. De asemenea, vineri, delegațiile celor două țări aflate în război discută în format online.

„Ca urmare a consultărilor prealabile, putem acum să ne întâlnim cu lideri la cel mai înalt nivel pentru a lua măsuri la nivel de conducere, în special în ceea ce privește Crimeea și Donbasul”, a explicat Erdogan. „Dacă putem organiza un summit la Istanbul, astfel încât ei să decidă să transforme tendința negativă într-una pozitivă, atunci vom fi foarte fericiți”.

Citește și: Noi măsuri de sprijin pentru energie și gaze. Care sunt noile prețuri?

Citește și: Vladimir Putin, amenințare nouă: „Plătiți în ruble sau vom încheia livrările de gaze”

Citește și: Zelenski, temeri cu privire la un atac nuclear al Rusiei: „Nimeni nu poate salva nicio parte a lumii de distrugerea radioactivă care ar urma”

Citește și: Dialog incredibil între un soldat rus care a jefuit o casă din Ucraina și soția lui: „Am furat niște produse cosmetice pentru tine de aici. Adidașii sunt de damă, sunt de firmă”

Totodată, Volodimir Zelenski va ține un discurs în format video în fața Parlamentului României în seara de luni, 4 aprilie, de la ora 19:00, potrivit președintelui Senatului, Florin Cîțu, citat de Agerpres.

„Luni, la ora 19.00. Am vorbit cu premierul”, a explicat Cîțu. „Ştiţi că în SUA am aranjat această convorbire. Va fi luni, la ora 19.00, în plenul comun. (…) Dacă nu doreşte Camera Deputaţilor, va fi doar în Senat”.

În trecut, Erdogan și-a exprimat și cu alte ocazii dorința de a media calea către pace între Rusia și Ucraina. „Trebuie să-i spunem (lui Putin) acum: ar trebui să fii arhitectul paşilor spre pace”, a transmis acum o săptămână Erdogan jurnaliștilor în avionul care îl aducea de la summitul NATO de la Bruxelles, conform unui comunicat al președinției de la Ankara. „Ar trebui să căutăm să rezolvăm acest conflict încurajând o ieşire onorabilă”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!