Primăriile vor putea ridica mașinile parcate neregulamentar din Capitală. Cât va costa recuperarea mașinii

De Unica.ro, pe

Primăriile de sector vor putea ridica mașinile parcate neregulamentar pe străzile aflate în administrarea Primăriei Capitalei, iar recuperarea va costa.

Un proiect inițiat de USR și aprobat miercuri de Consiliul General al Municipiului București prevede ca primăriile de sector să poată ridica mașinile parcate neregulamentar pe străzile din administrarea Primăriei Capitalei, mai ales în zona marilor bulevarde, după cum relatează Hotnews.

Acest proiect a fost inițiat în contextul în care Campania Municipală Managementul Transportului București SA a intrat în dizolvare. În expunerea de motive semnată de consilierul general Nicorel Nicorescu se arată: „Din moment ce nu mai există la nivelul Primăriei Generale un contract/colaborare cu o companie care să furnizeze un rezultat în ce privește eliberarea spațiilor ocupate ilegal de automobiliști (locuri de parcare interzise, trotuare etc), considerăm oportună implicarea sectoarelor în asigurarea acestui serviciu atât de necesar”.

Totodată, Poliția de Sector își va aduce și ea contribuția în noul proiect. „Având în vedere că marile bulevarde se află în administrarea Primăriei Capitalei, dar Poliția de Sector tranzitează în desfășurarea activităților zilnice aceste zone, se pot implica direct în supravegherea parcărilor ilegale din zonele supravegheate/administrate”, se arată în expunerea de motive. „Din acest punct de vedere situația este dezechilibrată între sectoare deoarece unele sectoare au în administrare și mari bulevarde cedate prin hotărâri ale Consiliului General, în vederea unor lucrări, pe când altele nu au astfel de zone în administrare”.

Citește și: Se schimbă complet structura anului școlar. Dispar semestrele și tezele

Citește și: Ucigașul care a inspirat personajul Hannibal Lecter: „Aș ucide din nou, dacă aș fi eliberat”

Citește și: Statistici îngrijorătoare: peste 12.000 copii abuzați anul trecut. „Copiii care au trecut prin situații de abuz se află în risc crescut de sindrom post-traumatic”

Citește și: Dialog incredibil între un soldat rus care a jefuit o casă din Ucraina și soția lui: „Am furat niște produse cosmetice pentru tine de aici. Adidașii sunt de damă, sunt de firmă”

Primăria Capitalei începuse să ridice mașinile care sunt parcate neregulamentar încă din august 2019, însă compania municipală care presta serviciul este în dizolvare. Tarifele pentru recuperarea mașinii sunt următoarele, potrivit Libertatea:

Pentru ridicare:

  • 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv;
  • 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Pentru transport:

  • 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv;
  • 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!