Ministrul de Externe al Rusiei amenință cu o confruntare între Rusia și NATO dacă vor fi trimise trupe de menținere a păcii în Ucraina

De Unica.ro, pe

Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a amenințat că trimiterea de trupe de menținere a păcii în Ucraina ar duce la un conflict între Rusia și NATO.

Avertismentul dat de Serghei Lavrov vine în contextul în care autoritățile din Polonia au explicat săptămâna trecută că este nevoie de trimiterea unei misiuni internaționale de pace în Ucraina, pentru a-i da mijloacele necesare de a se apăra, după cum relatează Agerpres, care citează Reuters.

Serghei Lavrov a spus, potrivit agenției ruse Ria Novosti, că dacă NATO va trimite trupe de menținere a păcii în Ucraina, va avea loc o ciocnire directă între forțele armate ale Federației Ruse și Alianța Nord-Atlantică.

„Colegii noştri polonezi au declarat deja că acum va avea loc un summit NATO şi că este necesar de trimis trupe de menţinere a păcii în Ucraina”, a spus ministrul rus de externe într-o întâlnire cu un grup de studenți și profesori de la Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, citat de Libertatea.

Lavrov a mai spus: „Sper că ei înţeleg despre ce este vorba. Va fi o ciocnire directă între forţele ruse şi cele ale Alianţei Nord-Atlantice, pe care nu numai că toată lumea dorea să o evite, dar mai şi spuneau că aşa ceva nu ar trebui să aibă loc în principiu”.

Citește și: Brandul Louis Vuitton, aspru criticat pentru ultima colecție de bijuterii. „Ce nonsens! Susțineți Rusia?”

Citește și: Volodimir Zelenski, despre situația celor 100.000 de oameni rămași în Mariupol: „Fără hrană, fără apă, fără medicamente. Sub bombardament constant”

Citește și: Ambasadorul rus la ONU susține că rușii bombardează „delicat” Ucraina: „Nu invadăm Ucraina, desfăşurăm operaţiuni militare limitate”

Citește și: Agenția Ria Novosti dezvăluie ideologia Kremlinului din spatele războiului din Ucraina: „Vom trăi din nou în URSS”

Mai mult, Lavrov a acuzat în cadrul aceleiași întâlniri că Statele Unite ale Americii fac negocierile dintre Rusia și Ucraina „dificile”, acuzând Washington că ar încerca să „domine” ordinea mondială, inclusiv prin intermediul sancțiunilor împotriva Rusiei.

„Negocierile sunt dificile, partea ucraineană îşi schimbă constant poziţia”, a zis Lavrov. „Este greu să scapi de impresia că colegii noştri americani îi ţin de mână pe ucraineni”.

În data de 19 martie, Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a explicat că Alianța și-a „amplificat prezenţa pe Flancul Estic, inclusiv în România, de o manieră excepţională”. „Am activat planuri de apărare pentru toţi aliaţii pe Flancul Estic”, a spus Mircea Geoană.

Acesta a mai adăugat: „În clipa de faţă sunt peste 40.000 de militari sub comanda comandantului suprem aliat, avem sute de nave care stau practic în cer în permanenţă, avem sute de dispozitive, inclusiv elemente antirachetă care sunt foarte vigilente”.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!