Joe Biden vrea să se întâlnească față în față cu refugiații ucraineni din Polonia

De Unica.ro, pe

Președintele american Joe Biden plănuiește să se întâlnească cu refugiați ucraineni în timpul vizitei sale din Polonia de vineri.

Joe Biden a spus în cadrul conferinței de presă de la Bruxelles: „Plănuiesc să încerc să văd acești oameni și sper că voi putea să văd – cred că n-ar trebui să spun unde mă duc, nu? Sper să văd mulți oameni”.

Detaliile exacte legate de vizita lui Joe Biden sunt ținute secrete, din motive de securitate. Fostul vicepreședinte din timpul mandatului lui Barack Obama a spus că a vizitat de-a lungul timpului „multe, multe zone de război”, și că înțelege dificultățile emigranților. A descris scenele ca fiind „devastatoare”.

„Ce observi cel mai des este faptul vă vezi acești copii mici în acele tabere”, a zis Biden, vorbind despre numărul covârșitor de copii care au fost forțați să își părăsească siguranța căminelor, pentru a fugi de război.

Citește și: Zelenski, cerere emoționantă în fața lui Viktor Orban: „Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol?”

Citește și: Erdogan vrea să îl convingă pe Putin să găsească „o ieșire onorabilă” din războiul declanșat de Rusia în Ucraina

Citește și: NATO înființează patru grupuri de luptă noi, unul în România: „Agresorul este Rusia și noi trebuie să construim o apărare foarte solidă”

Citește și: Mesajul lui Volodimir Zelenski către NATO: „Vă rugăm să nu ne mai spuneţi niciodată că armata noastră nu îndeplineşte standardele NATO”

Mai mult, Biden a vorbit despre obligația pe care o are SUA în efortul umanitar de a reloca refugiații. „Efortul umanitar de primire a refugiaților nu e doar al Poloniei, României, Germaniei, este responsabilitate internațională, SUA ca unul dintre lideri are obligația de a se implica”, a spus el, citat de Digi24.

Președintele american a spus că țara lui este pregătită să acorde 1 miliard de dolari pentru asistență umanitară, cu scopul de a ajuta milioanele de ucraineni afectați de război. Mai mult, Statele Unite sunt pregătite să primească 100.000 de refugiați în țară.

Cel puțin 10 milioane de oameni au fost forțați să plece din Ucraina, ca urmare a invaziei rusești care a început pe 24 februarie. Dintre aceștia, 6,48 de milioane au fost relocați pe plan intern, în timp ce testul s-au refugiat în țările vecine: România, Polonia, Moldova, Ungaria, Slovacia, Rusia și Belarus.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!