Mesajul lui Volodimir Zelenski către NATO: „Vă rugăm să nu ne mai spuneţi niciodată că armata noastră nu îndeplineşte standardele NATO”

De Unica.ro, pe

Președintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj puternic către NATO, la o lună după ce Ucraina a fost atacată de invadatorii ruși.

Joi, 24 martie, a avut loc summitul extraordinar NATO la Bruxelles, cea mai importantă întâlnire a șefilor de state și guverne din NATO, unde s-a discutat despre noi măsuri de a întări flancul estic.

Președintele ucrainean a vorbit în fața liderilor reuniți la summitul Alianței de la Bruxelles, după cum arată CNN. El a subliniat faptul că Ucraina are nevoie de numai o fracțiune din puterea militară de care dispune NATO pentru a se apăra de atacatorii ruși.

„Puteți să ne dați 1% din toate avioanele voastre”, a fost sugestia lui Volodimir Zelenski, potrivit Libertatea. „Un procent din toate tancurile. Doar un procent! Aveți mii de avioane de luptă, dar încă nu ni s-a dat unul. Am apelat la voi pentru tancuri ca să ne putem debloca orașele, aveți cel puțin 20.000 de tancuri, dar nu ne-ați dat încă un răspuns clar. Atunci când vom avea toate aceste lucruri, ne vor da, la fel ca vouă, 100% securitate”.

Citește și: Mesajul lui Volodimir Zelenski la o lună de când a început războiul: ″Întâlniţi-vă în pieţe, pe străzi, arătaţi-vă şi faceţi-vă auziţi!”

Citește și: Papa Francisc, apel disperat de încetare a războiului dintre Rusia și Ucraina: „Războiul este o înfrângere a umanităţii”

Citește și: Sondaj: majoritatea românilor cred că Putin a comis crime de război și susțin cauza Ucrainei

Citește și: Vladimir Putin: Rusia nu va mai accepta plata în dolari sau euro pentru livrarea de gaze în UE

El a rugat ca liderii din NATO să ia deciziile necesare pentru a ajuta Ucraina. „Nu putem cumpăra pur și simplu (aceste articole)”, a spus acesta. „O astfel de aprovizionare depinde direct de deciziile NATO, de deciziile politice”.

Mai mult, Zelenski a subliniat că NATO ar trebui să recunoască meritele armatei ucrainene în războiul împotriva Rusiei: „Vă rugăm să nu ne mai spuneţi niciodată că armata noastră nu îndeplineşte standardele NATO. Am arătat ce standarde putem atinge. Şi am arătat cât de mult putem oferi securităţii comune a Europei şi a lumii”.

Totodată, în noapte de miercuri spre joi, Zelenski a transmis un mesaj puternic către întreaga lume, cu privire la războiul din Ucraina: „Războiul Rusiei nu este doar războiul împotriva Ucrainei. Are un înţeles mult mai larg. Rusia a început războiul împotriva libertăţii. Rusia încearcă să înfrângă libertatea tuturor oamenilor din Europa. Tuturor oamenilor din lume. A încercat să arate că doar forţa brută şi crudă contează. Lumea trebuie să oprească Rusia. Lumea trebuie să oprească războiul. Mulțumesc tuturor celor care acționează în sprijinul Ucrainei. În sprijinul libertății. Dar războiul continuă. Actele de teroare împotriva oamenilor pașnici continuă”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!