Îngrijorări noi de la șeful NATO: „Moscova ar putea organiza o operațiune sub steag fals care ar putea include arme chimice”

De Unica.ro, pe

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că afirmațiile Rusiei „în legătură cu laboratoare biologice și arme chimice în Ucraina” sunt absurde și false.

Jens Stoltenberg a spus că în cadrul Alianței există îngrijorări că „Moscova ar putea organiza o operațiune sub steag fals care ar putea include arme chimice”.

Liderul NATO a acuzat puternic actele de teroare ale războiului condus de președintele rus, Vladimir Putin. „Invazia brutală a președintelui Putin în Ucraina provoacă morți și distrugeri în fiecare zi”, a zis el, în cadrul unei conferințe de presă organizată cu o zi înainte de o reuniune extraordinară a miniștrilor apărării NATO pe tema conflictului din Ucraina, citat de Libertatea.

„A șocat lumea și a tulburat ordinea internațională”, a mai zis Stoltenberg despre Putin. „Timp de mai multe luni, am fost expuși listei lungi de minciuni a Rusiei: au spus că nu plănuiau să invadeze Ucraina, dar au făcut-o, au spus că își retrag trupele, dar au trimis mai multe, au spus că protejează civilii, dar îi ucid”.

Citește și: Soldat rus, capturat de ucraineni: „Trebuie să oprim războiul, tovarășe președinte. Mi-e foarte rușine de mine și de tine, tovarășe președinte”

Citește și: Secretarul general ONU, despre consecințele războiului din Ucraina: trebuie să evităm „un uragan al foametei şi prăbuşirea sistemului alimentar mondial”

Citește și: Kremlinul a recunoscut că ar vrea să preia controlul deplin asupra marilor orașe din Ucraina

Citește și: Raed Arafat, despre scandalurile de dezinformare recente: „Nu se pune problema cenzurii”

Stoltenberg a vorbit și despre recentele zvonuri lansate de Rusia, potrivit cărora Ucraina ar avea arme biologice și chimice. El a ținut să sublinieze că zvonurile sunt cât se poate de false, și ar putea fi o încercare a Rusiei de a organiza un atentat: „Fac cereri absurde în legătură cu laboratoare biologice și arme chimice în Ucraina. Este încă o minciună. Suntem îngrijorați că Moscova ar putea organiza o operațiune sub steag fals care ar putea include arme chimice”.

Declarațiile liderului NATO au venit în contextul în care Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite s-a reunit vineri pentru a discuta despre acuzațiile Moscovei că Statele Unite ale Americii ar finanța activități militare de dezvoltare a unor arme biologice în laboratoarele din Ucraina.

Întrebat dacă NATO are dovezi că Rusia ar fi primit orice fel de asistență în război de la China, Stoltenberg a răspuns: „China ar trebui să se alăture restului lumii, să condamne puternic invazia Ucrainei de către Rusia. China are obligația, ca membru în Consiliul de Securitate al ONU, să respecte legea internațională și să condamne invazia Ucrainei de către Rusia. Nu ar trebui să susțină Rusia. Monitorizăm cu atenție orice semn de susținere de la China pentru Rusia”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!