Conferință de presă a piloților ruși capturați de ucraineni: „Recunosc oroarea crimelor mele. Vreau să-mi cer scuze întregului popor ucrainean”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 14 martie 2022, 11:56

Mai mulți piloți ruși capturați de forțele ucrainene au făcut declarații șocante în cadrul unei conferințe de presă.

Maxim Krișptop, locotenent-colonel, comandant adjunct al Regimentului 47 de aviație, maiorul Alexei Golovenski, comandant de escadrilă, și căpitanul Alexei Kozlov, toți trei capturați de forțele armate ucrainene, au luat parte la o conferință de presă organizată de agenția Interfax Ucraina, după cum relatează Libertatea.

Cei trei au recunoscut că avioanele erau pregătite de război încă din ianuarie. „Am fost informat în luna ianuarie despre pregătirile pentru război și am început să ne antrenăm”, a spus pilotul Maxim Kriștop, care a recunoscut că a bombardat de trei ori teritoriul Ucrainei.

Două dintre atacuri au vizat armata ucraineană, însă în data de 6 martie a condus un bombardament asupra rezidențelor civile. „În procesul de îndeplinire a misiunii de luptă, mi-am dat seama că țintele nu erau obiectivele militare ale inamicului, ci clădirile de locuințe, civilii. Dar am respectat ordinul penal al superiorilor mei”, a spus Kriștop. „După bombardament, am fost doborât de apărarea antiaeriană ucraineană și luat prizonier”.

Citește și: Ce a spus Kamala Harris, vicepreședinta SUA, despre posibilitatea ca Rusia să atace România

Citește și: De ce nu vrea NATO o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei: „Ne-ar duce aproape sigur la un război deschis”

Citește și: Statul va oferi bani românilor care găzduiesc refugiați din Ucraina. Se vor deconta 20 de lei pe zi de persoană

Citește și: Vladimir Putin a anunțat că există „schimbări pozitive” în negocierile cu Ucraina

În cadrul conferinței, Kriștop a mai zis: „Recunosc oroarea crimelor mele. Vreau să-mi cer scuze întregului popor ucrainean pentru nenorocirea pe care i-am adus-o. Promit să depun toate eforturile pentru a pune capăt acestui război cât mai curând posibil. Vreau să fie aduși în fața justiției cei responsabili pentru genocid”.

Președintele rus Vladimir Putin a spus că există unele progrese în discuțiile dintre Moscova și Ucraina, dar nu a oferit detalii. „Există anumite schimbări pozitive, îmi spun negociatorii noștri”, a spus Putin, în cadrul unei întâlniri cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko.

Foto – YouTube/Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!