Boris Johnson, despre acțiunile armatei ruse din Bucha: „Nu mi se par departe de genocid”

De Unica.ro, pe

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a spus că acțiunile comise de armata rusă în orașul ucrainean Bucha nu sunt „departe de genocid”.

„Mi-e teamă că, dacă te uiți la ceea ce se întâmplă în Bucha, dezvăluirile pe care le vedem despre ceea ce Putin a făcut în Ucraina, ceea ce știți, nu mi se par departe de genocid, nu este de mirare că oamenii reacționează în felul în care o fac”, a spus Borij Johnson, potrivit CNN.

În prezent se desfășoară investigații privind crimele de război comise de forțele armatei ruse. Dovezile uciderii civililor din Bucha au stârnit un val de reacții la nivel global, și un val de răspunsuri noi din partea marilor lideri ai Occidentului.

Boris Johnson a explicat, cu acest prilej: „Nu am nicio îndoială că, Marea Britanie în primul rând, și comunitatea internațională se vor mișca din nou în tandem pentru a impune și mai multe sancțiuni lui Vladimir Putin”.

Citește și: Masacrul din Bucha. Un adolescent de doar 14 ani și-a privit tatăl ucis de un soldat rus

Citește și: Copiii din Odesa își vând jucăriile pentru a ajuta armata Ucrainei: „Dorim ca Ucraina să învingă Rusia mai devreme”

Citește și: Băiețelul de 4 ani, dispărut pe 10 martie când încerca să fugă din Kiev cu bunica sa, a fost găsit mort

Citește și: Papa Francisc, nou apel pentru încetarea războiului: „Sunt victime al căror sânge nevinovat strigă la cer”

Premierul britanic a vorbit și despre dependența de importurile rusești de energie – mai exact, cum pot fi acestea eliminate în mod treptat. „Cred că a fost o mare greșeală să nu investim pe termen lung în energia nucleară”, a spus Boris Johnson, după cum relatează Libertatea.

Totodată, Boris Johnson nu este singurul lider care a vorbit despre ororile dezvăluite la Bucha. Și președintele american Joe Biden a făcut declarații cu acest prilej. „S-ar putea să vă amintiți că am fost criticat pentru că l-am numit pe Putin criminal de război”, a spus Joe Biden, care a spus că vrea să adopte sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei. „Ei bine, adevărul este că ați văzut ce s-a întâmplat în Bucha. Acest lucru arată că este un criminal de război”.

După retragerea trupelor ruse din Bucha, pe străzi au fost găsite cadavrele civililor. Unii au fost găsiți cu mâinile legate la spate și împușcați în cap. Primarul din Bucha, Anatoly Fedoruk, a spus că 280 de cadavre au fost îngropate în gropi comune din oraș.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!