Cele mai bune plante pentru dureri musculare, vânătăi și cucuie

Ultimul update Vineri, 27 mai 2022, 15:25

Atunci când vine vorba despre vânătăi, dureri musculare sau cucuie, mama natură ne oferă soluții la îndemână. Prin lovire, apar mici hematoame sub piele care devin astfel vânătăi. Problema nu o reprezintă doar aspectul fizic, ci și durerea neplăcută resimțită local.

Anumite persoane sunt mai predispuse să aibă probleme medicale de acest gen, în timp ce altele sunt pur și simplu mai sensibile la nivelul epidermei.

Tocmai de aceea se recomandă utilizarea unui gel cu extract de plante naturale. Este ușor de aplicat, oricât de afectată sau firavă este pielea în zona respectivă.

Indiferent de situația în care au apărut aceste traumatisme, dacă a fost vorba despre un copil sau un adult, dacă au pornit de la oboseală musculară sau de la accidentări, un gel dintr-o plantă recomandată exact pentru o asemenea problemă medicală ar putea fi o soluție sigură și potrivită oricând.

Cu un gel de acest tip poți facilita într-un mod eficient vindecarea mai rapidă sau chiar poți stopa extinderea hematoamelor.

Care sunt cele mai bune plante pentru dureri musculare, cucuie și vânătăi?

Printre cele mai bune plante pentru dureri musculare, cucuie și vânătăi se numără arnica.

Este potrivită pentru aceste cazuri, dar și pentru persoanele care suferă o entorsă sau pentru prevenirea febrei musculare, fiind un remediu excelent în situațiile de suprasolicitare.

Rozmarinul este o altă plantă care acționează în mod eficient în cazul în care ai mare nevoie de relaxare musculară, pentru evitarea durerilor și a vânătăilor care pot fi provocate de blocajele mușchilor suprasolicitați.

Mușețelul este tot o plantă utilă pentru relaxarea musculaturii, având efecte antiinflamatorii, ameliorând crampele.

Salvia și sunătoarea pot fi utilizate cu succes în cazul vânătăilor și al cucuielor. Se aplică local, prin tamponare, sub formă de infuzie.

Aceste remedii naturiste sunt la îndemâna oricui, dovedindu-și eficiența de-a lungul timpului. Poți să le folosești ca atare, infuzie aplicată local, dar poți lua la tine un gel cu ingrediente naturale de acest tip în compoziție, pentru o distracție în natură fără probleme.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!