Cum să vindecăm trauma produsă de trădare

De Avantaje.ro, pe

Atunci când încredinţăm încrederea noastră unei persoane, iar ea ne-o înşeală, suferinţa ne poate determina să ne schimbăm comportamentul în faţa altor situaţii de viaţă. Pentru a ne vindeca sufletul şi a ne redeschide vieţii avem nevoie de timp, dar mai ales de conştientizare şi puţin ajutor.
Efectele emotionale produse de tradare, mai ales de cea a partenerului, sunt devastatoare si ne pot declansa o stare echivalenta cu cea determinata de o boala, sau de un deces: disparitia poftei de mancare, depresie severa, oboseala acuta, furie, frustrare, suferinta fizica si psihica, pierderea increderii in sine si in oamenii din jur.
Adevarul este, ca intr-un fel sau altul, toti mascam o parte din ceea ce suntem cu adevarat, ne ascundem personalitatea, trecutul, pentru a avea o imagine buna in ochii altora.
Spunem ca preferam adevarul, dar nu intotdeauna putem privi realitatea asa cum este ea si nu putem accepta un om, sau o situatie cu toate partile negative.
Adevarul este ca in societatea in care traim, sinceritatea absoluta este o utopie.
De multe ori, adevarul este spus doar partial, iar anumite informatii sunt omise pentru a nu esua in anumite proiecte, sau relatii. Dar asta nu inseamna ca tradam, de aceea este bine sa facem o distinctie corecta.
Putem sa vorbim despre tradare atunci cand cineva ne spune un lucru, dar face altceva, atunci cand cineva joaca un rol pentru a obtine ceva de la noi, in defavoarea noastra, atunci cand suntem mintiti si manipulati, de oamenii apropiati.
In astfel de situatii, socul emotional este direct proportional cu implicarea noastra afectiva si increderea pe care am avut-o in persoana respectiva.
Primele momente, dupa aflarea adevarului, sunt cele mai greu de traversat, de aceea este bine sa nu ne cenzuram emotiile!
Vezi mai multe sfaturi pe avantaje.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro