Al doilea caz de variola maimuței, depistat în România

De Unica.ro, pe

Ministerul Sănătății a anunțat că a fost depistat un al doilea caz de vaiola maimuței în România, înregistrat la un bărbat de 32 de ani.

Bărbatul s-a prezentat la o clinică medicală din București în urmă cu o săptămână. În urma investigațiilor de laborator, s-a dovedit că acesta este infectat cu variola maimuței.

Ministerul Sănătății a subliniat, potrivit Digi24: „Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți”.

Citește și: Variola maimuței, depistată și în România

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre blefaroplastie înainte să recurgi la această procedură

Citește și: Peste 14% din populația lumii a avut boala Lyme. Cele mai multe îmbolnăviri, în Europa Centrală

Citește și: De ce este important psihologul pentru pacienții de oncologie

Primul caz a fost depistat m arți de ministerul Sănătății, la un bărbat de 26 de ani din București. În cazul acestuia, boala a debutat cu patru zile în urmă, pacientul mergând la spital în cursul nopții care a trecut.

Starea acestuia este bună, pacientul primind tratament simptomatic și aflându-se în izolare. Acesta s-a infectatat de la o persoană apropiată care a călătorit recent în mai multe țări din Europa, unde există mai multe cazuri de infectare cu variola maimuței.

Variola maimuței este o boală care necesită, de regulă, contact apropiat cu o persoană deja infectată pentru a fi răspândită. Virusul pătrunde în organism prin piele sau mucoase lezate, prin tractul respirator, prin ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!