Vaccinarea anti-COVID-19 cu a treia doză, din octombrie în România

De Unica.ro, pe

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a explicat care sunt categoriile de români care pot primi o a treia doză de vaccin împotriva infectării cu SARS-CoV-2.

”În momentul de față este discutat la nivelul Agenției Europene a medicamentului doza a treia doză de vaccin anti COVID.

Citeşte şi: Apelul ministrului sănătății către români: „Vaccinați-vă! Sistemul sanitar se pregătește pentru a patra oară”

Vorbim de o doză suplimentară de vaccin la anumite persoane. Adică cele imuno deprimate cum ar fi persoanele care au suferit un transplant sau cele care sunt în evidență cu afecțiuni oncologice sau cu tratament activ sau cei care suferă de infecția HIV, persoanele care fac terapii imunosupresoare vor avea indicație să facă 3 doze de vaccin.

Citeşte şi: Este oficial: 70% din populația adultă din Europa a fost vaccinată anti-COVID-19

Pentru începutul lunii octombrie ne propunem să demarăm și în România această etapă cu condiția să avem până la acel moment toate etapele premergătoare legate de recomandările internaționale” a spus Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă, potrivit știrileprotv.ro.

Foto – Pixabay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!