Este oficial: 70% din populația adultă din Europa a fost vaccinată anti-COVID-19

De Bianca Prangate, Unica.ro, pe

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că 70% dintre adulții din Europa au primit schema completă de vaccin anti-COVID-19.

Mai exact, peste 250 de milioane de adulți din Uniunea Europeană au fost imunizați. „Vreau să le mulțumesc oamenilor care au făcut posibilă această mare realizare”, a spus Ursula von der Leyen.

Într-un videoclip postat pe Twitter ea a mai zis: „Dar pandemia nu s-a încheiat și trebuie să rămânem vigilenți. Avem nevoie ca europenii să se vaccineze în număr și mai mare. Fac un apel la toți cei care pot să se vaccineze acum pentru a preveni un nou val și noi variante ale virusului. Și trebuie să ajutăm și restul lumii să se vaccineze. În acest sens, ne vom sprijini partenerii”.

Citește și: Medic, despre valul 4 al pandemiei de COVID-19: „Întâi se ocupă ATI, cu cei care nu s-au dumirit de ce să se vaccineze”

Citește și: Șeful Pfizer crede că va fi nevoie de vaccinare anti-COVID-19 anuală

Citește și: Mii de oameni vaccinați cu doze contaminate de vaccin anti-COVID-19 de la Moderna

Citește și: Toate paturile la ATI de la Marius Nasta s-au ocupat cu pacienți COVID-19: „Pacienții care ajuns la noi în ultimele zile au ajuns cu forme severe”

Un comunicat al Comisiei Europene arată că aceasta din urmă și-a îndeplinit înainte de termen obiectivul cu privire la livrarea dozelor de vaccin pentru schema completă: „În total, peste 256 de milioane de adulți din UE au în prezent o schemă completă de vaccinare. În urmă cu șapte săptămâni, Comisia și-a îndeplinit, înainte de termen, obiectivul privind livrarea: să furnizeze statelor membre, până la sfârșitul lunii iulie, doze suficiente de vaccin pentru vaccinarea completă a 70% din populația adultă din UE”.

Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară, a transmis și ea un mesaj cu ocazia atingerii acestui obiectiv: „Sunt foarte mulțumită de faptul că, începând de astăzi, ne-am atins obiectivul de a vaccina 70 % din adulții din UE înainte de sfârșitul verii. Aceasta este o realizare colectivă a UE și a statelor sale membre, care demonstrează ce este posibil atunci când lucrăm împreună, cu solidaritate și în mod coordonat. Eforturile noastre de a intensifica și mai mult vaccinările în întreaga UE vor continua fără oprire. Vom continua să sprijinim în special acele state membre care încă se confruntă cu provocări. Trebuie să eliminăm decalajul în ceea ce privește imunitatea și să blocăm accesul pentru noile variante, iar ca să facem acest lucru, vaccinările trebuie să câștige cursa împotriva variantelor”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!