Toate paturile la ATI de la Marius Nasta s-au ocupat cu pacienți COVID-19: „Pacienții care ajuns la noi în ultimele zile au ajuns cu forme severe”

De Unica.ro, pe

La Institutul Marius Nasta sunt ocupate toate paturile de la ATI pentru pacienții cu COVID-19, după cum a explicat Beatrice Mahler, managerul spitalului, pentru Digi24.

Mahler a spus că varianta Delta de coronavirus este una extrem de vicleană, iar acest lucru se vede în numărul ascendent de îmbolnăviri din România. Ea a mai spus că ultimul pat de la secți ATI dedicată pacienților cu COVID-19 a fost ocupat în dimineața zilei de miercuri.

„Suntem abia la început de evoluție a valului 4.”, a spus ea „Varianta Delta e extrem de vicleană, trebuie să înțelegem asta, să recunoaștem simptomele, să ne testăm, să nu stăm acasă foarte mult dacă avem simptome. Este îngrijorător acest trend ascendent deoarece lângă un pacient cu formă severă la domiciliu sunt și alte persoane la fel. Mă întreb dacă anchetele epidemiologice se desfășoară, dacă pacienții declară că sunt bolnavi”.

Citește și: Ce spune Raed Arafat despre un posibil lockdown: „Asta cred că va fi din nou abordarea noastră”

Citește și: Elevii și studenții nu vor avea voie la cursuri cu măști textile anti-COVID-19

Citește și: Valul 4 al pandemiei de COVID-19: Prima localitate din România în care se impun restricții dure

Citește și: Strategia Suediei de gestionare a pandemiei a eșuat: „Au subestimat mortalitatea extraordinar”

Presiunea pusă pe secția ATI COVID-19 din Institutul Marius Nasta este foarte mare, potrivit lui Mahler: „Avem presiune mare pe ATI Covid. Pacienții care ajuns la noi în ultimele zile au ajuns cu forme severe după 10 zile de evoluție la domiciliu. Este îngrijorător, pentru că atrage atenția asupra gravității cazurilor care sunt evolutive”.

Majoritatea persoanelor internate sunt nevaccinate. Există și doi pacienți vaccinați cu schema completă care sunt internați, aceștia având și comorbidități. Explicația este că persoanele cu comorbidități au un răspuns al anticorpilor anti-COVID-19 mai mic – chiar și așa, anticorpii pot face diferența între o formă severă și una moderată și chiar între viață și moarte, potrivit lui Mahler.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!