Un centru de vaccinare drive-through va fi deschis în București. În ce zonă va fi amplasat

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 27 aprilie 2021, 13:32
Un centru de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-through, va fi deschis în București în perioada următoare. Acesta va avea patru puncte de vaccinare. 

Potrivit unui proiect de Hotărâre adoptat în şedinţa Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), centrul de vaccinare drive-through va fi dotat cu echipamente specifice desfăşurării în condiţii optime a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, cum ar fi materiale sanitare, recipiente pentru colectarea deşeurilor, termoscanner, frigider, computer, imprimantă, medicamente – seruri, dezinfectanţi, materiale de protecţie individuală – halate, mănuşi, măşti etc.

Centrul de vaccinare ce va fi amplasat în Piața Constituției va avea punct de intrare, cu personal de primire, pază, supraveghere, îndrumare; de registratură; de păstrare a vaccinurilor; spaţiu pentru colectarea deşeurilor; punctul de triaj medical; spaţiu pentru echipele care vaccinează; punctul de aşteptare post-vaccinare; echipă de suport logistic; punct de ieşire.

Citește și: De ce nu poartă Gabriela Cristea verighetă. I-a admis Cristinei Șișcanu

Răzvan Simion și Daliana Răducanu au publicat primele imagini împreună

Mirela Vaida și rețeta ei de cozonac moldovenesc

Fiica Ginei Pistol și a lui Smiley, surprinsă într-o ipostază haioasă. Cum au reacționat fanii

Organizat de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, centrul de vaccinare va ocupa spațiul echivalent a 240 de locuri de parcare.

„Este o metodă pe care au folosit-o alte ţări cu mare succes, vaccinarea direct din maşină, fără programare. Avem un spaţiu generos la Piaţa Constituţiei şi suntem gata să îl lansăm chiar săptămâna aceasta”, a declarat primarul general, Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!