Trucuri care te calmează când ești anxioasă

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 03 iunie 2016, 12:13
Grijile cotidiene sau o perioadă mai grea prin care treci pot atrage starea de anxietate. Odată instalată, cu greu te ”vindeci”, pentru că aceasta poate persista chiar și după ce problemele dispar. Există câteva trucuri care te pot ajuta să te calmezi atunci când ești agitată.

Iată prin ce trucuri poți alunga anxietatea!

Cântă cât poți  de tare

Ai o melodie preferată, o fredonezi în gând, însă niciodată nu ai cântat-o cu voce tare. Și nu doar cu voce tare, ci cât poți de tare. Fă asta într-un spațiu intim, în care să te asiguri că nu mai vede și aude nimeni ”talentul” tău. Vibrațiile pe care cântantul tare le provoacă se pare că funcționează precum un calmant natural pentru noi. Totuși, dacă ai voce și îți place să cânți, poate ar fi timpul să te alături unui cor.

Du-te să boxezi

Exercițiile fizice chiar ajută la înlăturarea anxietății, pentru că endorfinele care sunt produse în timp ce tu faci mișcare reduc stresul. Boxul poate ajuta chiar să alungi stările de neliniște pentru că ai ocazia să vizualizezi sursa stresului sau a anxietății și să o ”combați”. Anxietatea este deseori îndepărtată cu ajutorul unor astfel de exerciții ce presupun o abordare vizuală asupra rezolvării problemelor.

Citește și: Suferi de anxietate? Schimbă-ți pilota!

Curățenia

Starea de anxietate este de cele mai multe ori influențată și de mediul înconjurător. Așadar, dacă ai o casă curată și ordonată există posibilitatea ca neliniștile tale să nu se intensifice.

Colorează

Curentul cărților de colorat pentru adulți nu este degeaba atât de popular. Cărțile cu desene ne ajută să ne relaxăm, să devenim mai creativi și să ne concentrăm pe o activitate plăcută. Sunt unelte terapeutice excelente pentru că te ajută să te deconectezi, motiv pentru care mulți medici le recomandă pentru comportamentele nevrotice.

Mănâncă dulciuri

Anumite dulciuri, cum ar fi ciocolata neagră sau citricele sunt aliații de nădejde în lupta pentru tratarea stărilor de anxietate. Ciocolata neagră are antioxidanți, ne dă o stare de bine și scade tensiunea arterială. Fructele bogate în omega 3, cum ar fi avocado, peștele, semințele de in sau nucile sunt alimente care alungă depresia și anxietatea.

Spune alfabetul invers

Pe cât de ciudat pare, pe atât de eficient este acest truc. Concentrarea de care ai nevoie pentru a spune invers alfabetul îți distrage mintea de la griji sau probleme, sursa anxietății. Deci, data viitoare când te simți foarte agitată, trage adânc aer în piept și începe cu… litera Z.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!