Trei motive serioase pentru care ar trebui să nu mai cauți pe internet simptomele bolilor

De Libertatea.ro, pe
La cel mai mic semn că "ceva nu e în regulă cu cel mic" deschizi internetul? Milioane de părinţi procedează la fel ca tine.Toţi avem impresia că putem găsi online răspunsul corect la problema copilului nostru şi să evităm un drum la mediul pediatru. Deşi, teoretic, ştim că riscăm să-i facem micului pacient mai mult rău decât bine. Medicii ne explică şi practic cum stau lucrurile şi cât de grave pot deveni

Un studiu referitor la administrarea de medicamente copiilor fără recomandarea medicului, realizat de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) a scos la lumină principalele motive pe care le invocă părinţii, atunci când justifică decizia de a-şi trata singuri copiii: se bazează pe experienţe similare anterioare, nu găsesc timpul necesar pentru a merge la medic şi e mai uşor pentru ei să se documenteze de pe internet.
,Aceste motive subliniate de părinţi se leagă unul cu celălalt. Fiecare părinte îşi doreşte ca cel mic să se simtă bine şi fie pentru a grăbi procesul de vindecare, fie pentru că nu are timp, ţine cont de experienţele anterioare ale lui sau ale prietenilor, de sfaturile necunoscuţilor de pe diferite forumuri sau aplică scheme de tratament identificate pe anumite site-uri. Părinţii trebuie să înţeleagă că sfatul medicului este nepreţuit şi tratamentul copiilor fără sfatul acestuia poate avea consecinţe grave”, a declarat Cristian Luţan, Director Executiv Adjunct ARPIM.

1. Diagnosticul corect poate întârzia… periculos de mult

Diagnosticarea şi tratarea copilului folosind internetul poate duce la întârzierea confirmării şi tratării bolii reale. Atunci când cel mic se îmbolnăveşte , părinţii de cele mai multe ori se sperie şi primul impuls al unora dintre ei este de a intra online pentru a vedea ce boli s-ar potrivi cu simptomele celui mic şi care ar fi tratamentul recomandat. Unii părinţi se limitează doar la a se informa, alţii însă aplică tratamentul găsit pe diverse site-uri sau în discuţiile cu mămicile de pe forumuri şi amână vizita la medicul pediatru.

Citeste mai multe despre boli si Internet pe Libertatea.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!