Tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc de COVID-19. Care este explicația

De Unica.ro, pe
Potrivit unei analize efectuate de Organizația Mondială a Sănătății, numărul tinerilor care s-au îmbolnăvit de COVID-19 la nivel mondial s-a triplat în ultimele cinci luni. 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a realizat o analiză a celor 6 milioane de cazuri de infecţii cu noul coronavirus, în perioada 24 februarie – 12 iulie, și a constatat că numărul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a crescut de trei ori mai mult, de la 4,5% la 15%.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Cauzele îmbolnăvirii cu COVID-19 în rândul tinerilor

Specialiștii pun această creștere pe seama faptului că tinerii merg în cluburi, se distrează pe plaje, călătoresc mai mult și uită adesea de măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

”Persoanele mai tinere tind să fie mai puţin vigilente să poarte mască şi să respecte distanţarea socială”, a declarat Neysa Ernst, director în cadrul diviziei pentru siguranţă biologică la Johns Hopkins Hospital, în Baltimore, Maryland, potrivit news.ro.

”Călătoriile măresc probabilitatea de contractare şi răspândire a Covid-19”, a mai spus aceasta. Ea a precizat și faptul că tinerii se deplasează mai mult pentru a merge la serviciu, la plajă sau la pub și pentru a face cumpărăturile.

Citește și: Medic: Sunt noi manifestări ale infecției cu SARS-CoV-2. COVID-19 e mult mai agresiv și debutează altfel acum

Și în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani a crescut rata infectărilor în intervalul 24 februarie – 12 iulie 2020, de la 0,8% la 4.6%. Experții se tem că redeschiderea școlilor ar putea duce la o creștere și mai mare a numărului de cazuri.

Specialiști în boli infecțioase din întreaga lume au cerut tinerilor să respecte distanţarea socială, să poarte măşti de protecție şi să evite locurile aglomerate, mai ales în contextul în care și persoanele asimptomatice pot răspândi virusul.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!