Soţul tău s-a îngrăşat? Cum îl convingi să slăbească

Nu e nevoie să vezi statistici şi studii, e suficient să te uiţi în jur: majoritatea cuplurilor se îngraşă după căsătorie.
Comoditatea, vârsta, faptul ca nu mai trebuie sa impresionezi pe nimeni – toate aceste motive contribuie la adaugarea kilogramelor în plus. Şi daca noi femeile ne mai dorim sa slabim şi facem ceva efort, barbaţii nu resimt niciun disconfort, ba chiar emit teorii despre „burta sexy”.
În aceste condiţii, cum sa-l convingi pe al tau soţ sa treaca la regim şi sa faca ceva pentru sanatatea lui? Nu mai vorbim de faptul ca îţi este mult mai greu sa ţii dieta când îl vezi pe el delectându-se cu toate bunataţile pe care tot tu trebuie sa i le gateşti. Şi cum sa nu guşti şi tu puţin?

Redu caloriile

Daca pâna acum foloseai multe grasimi, începe sa gateşti mai „de regim”. Dar nu face asta deodată. Redu caloriile pe zi ce trece, astfel încât sa nu fi e o schimbare drastica deodata. Acum, vara, salatele bogate ar trebui sa fi e baza meniului şi înlocuieşte şniţelele sau ceafa de porc prajita cu muşchi sau pui la grătar. La lactate poţi trece de la un procent de grasime mai mare la unul mai mic. Daca obişnuiţi sa ronţaiţi fl oricele sau chipsuri la televizor, încearca sa le înlocuieşti macar din când în când cu fructe, morcovi sau biscuiţi dietetici. Serveşte mâncarea în farfurii mai mici ca înainte – astfel vei da impresia ca porţiile sunt în continuare mari.

Faceţi sport împreună

Propune-i sa faceţi un sport împreuna sau trimite-l la fotbal cu baieţii. Totuşi, asigura-te ca nu sta şi la berea de dupa sau înlocuieşte de tot sportul cu statul la terasa. Daca aveţi câine, trimite-l pe el să-l plimbe sau mergeţi împreună. Daca nu aveţi câine, poate aţi putea chiar să vă luaţi unul. Va va obliga să ieşiţi şi sa faceţi mişca re în mod constant. În aceasta perioada încearca sa fii mai draguţă cu el decât de obicei. Spune-i ce apreciezi la el şi distrage-i atenţia de la mâncare prin alte activitaţi care îi plac.

Nu îi spune ce ai de gând

O idee bună ar fi sa nu îi spui de la început ce ai de gând. Toata cicaleala şi criticile nu îl vor face decât sa se îndârjeasca mai tare şi sa refuze orice sfat din partea ta. Ai putea, în schimb, foarte discret şi încet, sa schimbi modul de a se hrani al familiei. Nu încerca un regim prea strict – rezultatul va fi invers faţa de cel propus. Înfometarea îl va face sa îşi cumpere dulciuri. În schimb, adoptarea unui stil de viaţa sanatos – cu mai puţine grasimi şi dulciuri, fara junk-food şi cu mai multe legume şi fructe – va va face pe amândoi sa slabiţi şi sa fiţi mai sanatoşi.

Decizia e a lui

„Nu poţi sa îl convingi. Îl poţi influenţa, ajuta şi susţine, dar decizia de a slabi şi lupta cu kilogramele este a lui şi nu a ta. Îi poţi căuta articole medicale despre cum obezitatea declanşeaza multe boli, precum diabetul sau afecţiunile cardiovasculare. Îl mai poţi ruga sa te însoţeasca la alergat sau îi poţi face cadou un abonament la sala. Pregateşte sau cumpara pâine hipoglucidica, gateşte fara ulei, înlocuieşte dulciurile cu fructe proaspete. Asigura-te ca bea doi litri de apa pe zi – pune-i şi o sticla în pachet daca ştii ca uita sa-şi ia. Laudă-l pentru fiecare suta de grame pierduta şi anunţa-i prietenii ca în curând vor fi invidioşi pe forma lui fizică.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!