Singurul produs la care să renunți ca să trăiești mai mult

.
Un specialist în boli cardiace a luat o decizie radicală în privința regimului său alimentar. Doctorul Aseem Malhotra a  hotărât să renunțe complet la zahărul procesat, una dintre principalele cauze de îmbolnăvire și deces prematur în Occident.

Malhotra a scris un articol pe blogul Hippocratic Post, în care explică pericolele la care ne expunem atunci când consumăm astfel de zaharuri.

”Toți știu că sunt un critic vehement al zahărului procesat în regimul alimentar. Chiar am militat pentru o taxă pe zahărul din alimente și băuturile din comerț, pentru a nu mai fi atât de accesibilă achiziționarea lor și, deci, periclitarea sănătății noastre. Cred cu tărie că zaharurile din produsele procesate sunt principala cauză de deces în Occident”, spune Aseem Malhotra.

Nu doar din cauză că duce la obezitate, explică doctorul, dar și pentru că reprezintă principalul factor de îmbolnăvire cu o serie de boli cronice, de la diabet de tip II, până la boli de inimă. Zahărul rafinat și carbonihidrații pătrund în sânge, ajung la pancreas care este nevoit să producă o canitate foarte mare de insulină.

Citește și: Semne că ești dependentă de zahăr

Cu timpul, organismul devine mult mai rezistent la efectele insulinei, drum sigur către îmbolnăvirea cu diabet de tip II, dar poate duce și la Alzheimer și alte forme de demență.

”Îmi urmez propriul sfat și îi sfătutuiesc pe pacienții mei să îl urmeze: adică să renunțe complet la zahărul procesat”, susține medicul.

Malhotra susține că principalul lui sfat pentru pacienții săi este să evite cerealele procesate  dimineața, pentru că au foarte mult zahăr. Cel mai indicat ar fi să consume o omletă, care au atât grăsimi, cât și proteine, terci, care eliberează treptat zahărul în sânge. Un pumn de fructe de pădure peste micul dejun și ai parte și de antioxidanți și vitamina C. Aceste două ”ingrediente” ajută la întărirea sistemului imunitar și la îndepărtatea radicalilor liberi, ”responsabili” cu procesul de îmbătrânire.

Citește și: Știi care este diferența între zahărul vanilat și zahărul vanilinat?

Specialistul avertizează și asupra pericolului băuturilor carbogazoase. Băuturile care conțin zahăr sunt toxice nu doar pentru smalțul dinților, dar și pentru întregul nostru organism. Duce la îngrășare, sporește rata obezității infantile și cauzează o serie de boli grave.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton