Simptomele unui atac de cord. Ce trebuie să faci

De Diana Zagrean, pe

Un atac de cord poate surveni destul de brusc, iar simptomele sunt uneori, confundate cu alte afecţiuni. Iată cum arată un atac de cord şi află ce trebuie să faci în caz de infarct miocardic.

Cum „arată” un infarct miocardic

Multă lume crede că un atac de cord se întâmplă mereu ca în filme, cineva se apucă de piept şi se prăbuşeşte într-un ţipăt. Din păcate, un infarct miocardic poate începe cu câteva simptome mai puţin cunoscute sau asociate şi poate dura până la câteva zile.
Uneori, simptomele apar şi dispar timp de mai mutle ore sau zile. Un atac de cord este foarte periculos şi poate duce la moartea persoanei care îl suferă. Dacă sunteţi convins că cineva are un atac de cord, sunaţi la 112.

Ce simt bărbaţii, ce simt femeile când inima începe să moară

Un atac de cord are loc atunci când un cheag de sânge se blochează în vasele din inimă şi îi opreşte funcţionarea corectă. Din clipa în care o bucată din inimă nu mai funcţionează, acea parte din muşchi începe să moară şi să se necrozeze, chiar şi dacă este vorba de vase mici de sânge, bucăţi minuscule de arteră, sau chiar miocard.
Atât femeile, cât şi bărbaţii care au experimentat un atac de cord spun că cel mai comun simptom este o durere sau senzaţie de disconfort în mijlocul pieptului. Această durere poate fi oricum de la slabă la foarte puternică şi poate dura câteva minute, sau poate apărea şi dispărea.
Sursa foto: Shutterstock
Citeşte mai departe şi vezi care sunt cele mai comune simptome ale unui atac de cord, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!