Candidoza genitală – simptome şi metode de prevenţie

De Unica.ro, pe

Una din cele mai frecvente boli genitale, candidoza este mai mult neplăcută decât periculoasă. Află mai multe despre această afecţiune!
Dr. Beatrice Ileana Dinulescu, medic specialist planning familial Regina Maria, Reţeaua privată de sănătate, ne spune mai multe despre simptomele candidozei şi măsurile necesare pentru a o preveni.
Candidoza genitală este cauzată de o ciupercă (candida albicans) care trăieşte în mod normal pe pielea şi mucoasele oricărei persoane.

Care sunt simptomele candidozei

Este o infecţie care nu se transmite neapărat pe cale sexuală. Şi femeile şi bărbaţii pot avea candidoză genitală fără a avea o simptomatologie caracteristică. Eventualele simptome care pot apărea la femei sunt:
– iritaţie
– roseaţă
– mâncărime în zona genitală
– o secreţie vaginală albă, vâscoasă
– disconfort în timpul actului sexual
Iar la bărbaţi:
– iritaţie şi mâncărime în zona penisului
– scurgeri uretrale.
Candidoza nu este o boală gravă ci mai degrabă neplăcută prin simptomatologie. Apare frecvent la unele persoane care iau antibiotice sau care suferă de boli precum diabetul zaharat.

Cum poate fi prevenită candidoza

– evită să porţi lenjeria intimă care nu este din bumbac
– evită hainele foarte strâmte,
– foloseşte tampoane externe şi nu interne în timpul menstruaţiei  
– ia un tratament antimicotic dacă ai o sensibilitate la antibiotice
– nu neglija igiena zilnică a sferei genitale.
Ai nelămuriri legate de simptomele, tratamentul sau prevenţia candidozei? Până pe 12 octombrie 2011, îi poţi adresa întrebările tale dnei. dr. Beatrice Ileana Dinulescu, medic specialist planning familial la clinica Regina Maria. Lasă întrebarea ta sub formă de comentariu la acest articol şi vei primi răspunsul specialistului.


Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!