Semințele de pepene roșu, excelente pentru curățarea colonului

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 11 mai 2021, 11:49
Pepenele roșu se numără printre cele mai răcoritoare și delicioase fructe, însă semințele acestuia sfârșesc mereu la coșul de gunoi. Și asta pentru că mulți nu știu că semințele de pepene roșu au, printre altele, efecte benefice asupra sistemului digestiv.

Atenție, însă, acestea se folosesc doar prăjite, coapte sau măcinate în scop terapeutic. Semințele de pepene roșu sunt extrem de importante pentru digestie, au o sumedenie de nutrienți și sunt eficiente în tratarea paraziților intestinali cum ar fi giardia, etc. sau chiar în tratarea inflamațiilor. Tot acestea sunt excelente pentru afecțiunile legate de colon.

Iar dacă îți spunem că sâmburii de pepene ajută la eliminarea pietrelor la rinichi, cu siguranță te vei gândi de două ori înainte să le arunci.

De aceea experții recomandă un ceai din semințe de pepene roșu tuturor persoanelor care suferă de probleme ale tractului urinar sau de pietre la rinichi.

Citește și: Detoxifierea colonului la menstruație

Germenii mai conțin un procent ridicat de citrulină, un complex organic cu multe proprietăți antioxidante, dilată vasele de sânge, ajută la buna lor funcționare, ceea ce înseamnă că pot fi folosiți și de persoanele care au probleme cardiace. Astfel, cu semințele de pepene putem trata: tensiunea arterială, angina pectorală și ateroscleroza.

Semințele de pepene roșu mai conțin fier, magneziu, vitamina A, vitamina B, vitamina C, antioxidanți, calciu, mangan, niacină.

Iată rețeta pentru ceaiul din semințe de pepene roșu

Ingrediente:

4 linguri de semințe de pepene proaspete

2 litri de apă

Mod de preparare:

Zdrobește și râjnește cele patru linguri de semințe de pepene. Pune-le la fiert în 2 litri de apă, timp de 15 minute. Mixtura se folosește timp de două zile, după care trebuie să faci o zi de pauză. Tratamentul va fi repetat patru săptămâni la rând.

Citește și: Cum știi că ai polipi pe colon

Cel mai indicat sezon de a consuma ceaiul este vara, deoarece atunci găsești pepeni în toate piețele. Avantajul de a le consuma vara este acela că, în extrasezon, pepenele este destul de scump.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!