Semințele care îți îmbunătățesc vederea

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 18 iunie 2021, 11:11
Faptul că ne petrecem foarte mult timp în fața calculatorului ne poate afecta vederea, iar vizitele la medicul oftalmolog pot avea un singur verdict: ochelarii. Însă mai există un remediu care ne ajută să ne corectăm dioptriile. Este vorba despre semințele de dovleac, care, se pare sunt extrem de benefice pentru astfel de afecțiuni.

Nu doar că sunt bune pentru verere, însă, conform unui studiu recent, realizat în Spania, semințele de dovleac au anumiți compuși care sunt excelenți în uciderea celulelor canceroase. Mai sunt doarte bune la îmbunătățirea stării de spirit, dar și pentru sănătatea mentală și fizică. Concret, semințele de dovleac sunt excelente pentru anumite tipuri de cancer și au proprietăți antiinflamatorii. Un alt studiu, realizat în Germania, arată că femeile care se află la menopauză ar trebui să consume zilnic semințe de dovleac, deoarece acestea reduc riscul îmbolnăvirii cu cancer mamar cu 23 la sută.

Semințele din dovleac reprezintă o sursă bogată de zinc, care este crucial pentru sistemul imunitar. De asemene, ne ajută să dormim mai bine, dar cresc și acuitatea vizuală, fiind excelente pentru persoanele care au probleme cu vederea.

Tot semințele de dovleac sunt foarte bune pentru piele și păr.

Citește și: Iată de ce este bine să dormi cu părul prins în coc

Sâmburii dovleacului mai au și magneziu, fibre, potasiu, fosfor și proteine, motiv pentru care sunt foarte bune și în curele de slăbire, fiind o sursă bogată de proteine, care oferă senzația de sațietate. Astfel, 30 de grame de semnțe de dovleac conțin 5 grame de proteine.

Citește și: Cinci semințe cu efect miraculos asupra părului tău

Uleiul de semințe de dovleac este foarte folositor în cazul afecțiunilor prostatei. Acest ulei miraculos conține fitochimicale și antioxidanți care ajută la combatarea radicalilor liberi din organism și împiedică formarea celulelor canceroase.

Cu toate că au o sumedenie de beneficii, semințele de dovleac trebuie consumate cu moderație, întrucât un pahar de sâmburi conține 285 de calorii.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!