Scapă de țânțari în mod natural. Cum poți să-ți faci singură un spray repelent

De Sandra S., pe

Cum se încălzește puțin afară, cum dau iama țânțarii. Te ciupesc acasă, te ciupesc când ieși în oraș, când mergi în parc sau când pleci în vacanță. Află cum îți poți face singură un spray repelent pentru țânțari, ca să nu te mai confrunți cu această problemă!
Există mai multe variante de rețete pentru aceste sprayuri, așa că o poți folosi pe cea care îți este pe plac și cel mai accesibilă. Așadar, ai nevoie de:
Uleiuri esențiale
Dacă țânțarii sunt atrași de unele mirosuri, când simt altele zboară departe. Așadar unele uleiuri esențiale pot fi folosite pentru respingerea insectelor: ulei de lămâiță, de cuișoare, ulei esențial de rozmarin, de arbore de ceai verde, de eucalipt, ulei esențial de valeriană, de lavandă sau de mentă.
Pe lângă uleiurile esențiale cu diferite arome – pe care le poți combina – mai ai nevoie de apă distilată sau fiartă și răcită și apă de hamamelis.
Umple pe jumătate cu apă distilată recipientul în care vei ține spray-ul, apoi adaugă apă de hamamelis până aproape îl umpli. Adaugă între 30 și 50 de picături de uleiuri esențiale, după plac, în orice combinație vrei tu. Amestecă și spray-ul este gata de folosit!
O altă variantă pe care o poți folosi este sub formă de ulei de corp și o poți face astfel:
Alege oricare din uleiurile esențiale menționate mai sus și toarnă între 10 și 25 de picături într-un recipient în care ai pus deja două linguri de ulei de măsline sau ulei de cocos sau apă de hamamelis. Cantitatea pe care o faci este mai mică și o poți folosi o dată sau de două ori. Va trebui să aplici din nou produsul rezultat, după o oră, după ce înoți sau după ce faci exerciții, ca să-i prelungești efectul.
Dacă nu îl folosești imediat, pune amestecul de uleiuri într-o sticlă închisă la culoare și depoziteaz-o departe de căldură și lumina soarelui.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!