Românii preferă prezervativul şi pilula contraceptivă

De Erika Chivu, pe

Românii preferă prezervativul şi pilula ca metode contraceptive, dar rămân fideli şi metodelor „cu tradiţie”, coitus interruptus şi metoda calendarului.
Aşa cum era de aşteptat, cele mai cunoscute metode contraceptive la noi în ţară sunt prezervativul şi pilula, urmate de coitus interruptus, sterilet, calendar şi pilula de a doua zi, arată sondajul realizat pe platforma online a GfK România.

Plasturele contraceptiv şi prezervativul feminin, metode contraceptive mai noi sunt cunoscute în special de tinerii între 18 şi 24 de ani.

În ce priveşte metodele naturale de contracepţie, toată lumea a auzit de calendar, însă înregistrarea temperaturii corporale este cunoscută preponderent de femeile peste 35 de ani.

Bărbaţii şi contracepţia

Doar un bărbat din şase consideră că ştie totul despre contracepţie. Restul se bazează probabil pe cunoştinţele partenerelor.

De altfel, o treime din respondenţii de sex masculin ai studiului GfK consideră contracepţia un rău necesar, ei declarând că nu agreează metodele contraceptive, dar le folosesc de nevoie.

Din fericire, jumătate dintre bărbaţi au gânduri mai bune, ei susţinând că sunt de acord cu folosirea metodelor contraceptive.

72% dintre bărbaţi apelează la prezervativ, iar 44% mai practică şi retragerea înaintea ejaculării.

20% dintre femei nu se protejează

20% dintre femeile care au răspuns sondajului au declarat că nu se protejează în niciun fel, iar 27% folosesc pilula. Majoritatea femeilor apelează tot la prezervativ, însă 30% au recunoscut că cel puţin o perioadă au folosit metoda calendarului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!