Raed Arafat: „Varianta Delta are un impact mai mare pe tineri și pe copii”

De Unica.ro, pe

Raed Arafat a atras atenția că spre deosebire de celelalte tulpini ale virusului SARS-CoV-2, varianta Delta are un impact mai mare asupra tinerilor și copiilor.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a subliniat că în Statele Unite ale Americii sunt „mai mulți copii și tineri în Terapie Intensivă și cu nevoie de oxigen la spital”, iar situația s-ar putea schimba și în România.

Este clar că varianta Delta are un impact mai mare pe tineri și pe copii. Noi am avut, din păcate, două decese la 30 de ani, fără comorbidități, iar astăzi, vorbeam cu cineva de o fată de 25 de ani, fără comorbidități, care se află în Terapie Intensivă într-un județ aproape de București. Sunt tineri care ajung în Terapie Intensivă. Unii dintre ei ajung într-o formă foarte gravă, a declarat duminică Raed Arafat, șeful DSU, potrivit Digi24.

Citește și: Xonia, despre probleme ei de sănătate: „Mi-e foarte frică de operație”

A confirmat George Burcea despărțirea de Viviana Sposub? Ce a scris actorul pe Instagram

Alexandra Stan, în conflict cu Cătălin Măruță. Ce s-a întâmplat între cei doi

Nicoleta Luciu, criticată de fani pentru felul în care a ajuns să arate: „Te-ai transformat urât. Nu cred ceea ce văd!”

Raed Arafat: „Vedem ce o să fie la noi”

Raed Arafat este de părere că vaccinul împotriva COVID-19 și respectarea măsurilor de protecție vor face diferența în valul 4 al pandemiei.

Cum va evolua valul 4 al pandemiei depinde inclusiv de comportamentul nostru și de respectarea regulilor de bază – mască, distanțare -, iar în plus, cine se vaccinează își face un bine, chiar dacă o face abia acum. Dacă faci Johnson&Johnson, în câteva zile ai imunitate, a menționat secretarul de stat.

Cazurile noi de COVID-19 au început să crească și în România, a mai precizat Raed Arafat.

Nu dau cifre. La acest moment, vedem cum urcă. 500 de cazuri pe zi și 200 la ATI sunt gestionabile, problema este ce urmează, care va fi trendul pe care o să-l ia (valul 4 în România – n.r.). În Olanda, au urcat încet-încet și brusc a urcat la 90 de grade graficul și a crescut foarte mult numărul cazurilor. În alte țări, a rămas mai controlabil.

Vedem ce o să fie la noi. Între timp, am avut discuții cu Ministerul Sănătății, cu managerii spitalelor, pe regiuni, cu directorii DSP, ca să fim pregătiți, să pregătim inclusiv locuri pe Terapie Intensivă pentru copii, în caz că vom avea astfel de cazuri.

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!