Planta care te ajută să te lași de fumat

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 07 mai 2021, 15:08
Nicotina este cauza multor afecțiuni, motiv pentru care majoritatea fumătorilor încearcă să se lase de acest viciu. Ștevia este una dintre plantele care îi poate ajuta în demersul lor pe cei dornici să se lase de fumat.

Este deja un fapt știut că fumatul poate provoca boli grave sau chiar mortale, cum ar fi afecțiuni cardiace, pulmonare, respiratorii, cancere.

Ștevia, una dintre cele mai sănătoase plante ce apar primăvara, poate fi soluția pentru fumătorii care intenționează să renunțe tutun. Studiile arată că ștevia inhibă pofta de a fuma. Oamenii de știință americani și germani au realizat o cercetare în cadrul căreia au aflat că această plantă are efecte puternice în terapia antifumat.

Cum se folosește?

Câteva picături de extract de ștevie pe limbă se pare că fac minuni în cazul celor care vor să renunțe la viciu. Fă acest lucru ori de câte ori simți nevoia să fumezi și vei vedea că pofta îți va trece pe loc.

Citește și: Ce cred vedetele despre interzicerea fumatului în spațiile publice

Pe lângă faptul că încearcă să se lase de tutun, fumătorii se mai confruntă cu o problemă: se îngrașă. Iar ștevia este ideală și în curele de slăbire. Această plantă, cu gust dulce-acrișor, este folosită în producerea de îndulcitori, ajută la reglarea zahărului în sânge.

Te ajută să slăbești

Ștevia este o plantă cu o sumedenie de alte beneficii asupra sănătății. Este o sursă importantă de vitamina C, A, K și E, acid oxalic, acid tartric. Mai conține săruri minerale, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier și zinc, dar și proteine și fibre.

Citește și: Cum te lași de fumat cu bicarbonat de sodiu

Se știe că ștevia are și proprietăți diuretice, dar și purgative, iar consumul acesei plante este recomandat primăvara, pentru că este un bun detoxifiant. Ștevia joacă un rol important și în procesul de mineralizare a organismului. Este foarte bună pentru persoanele care au un deficit mare de vitamina C. Este recomandată, totodată, și în tratarea afecțiunilor stomacului, având o compoziție alcalină și combătând astfel, aciditatea gastrică.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!