Obiceiurile care te ajută să scapi de gușă

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 30 mai 2016, 11:42
Chiar dacă nu ești o persoană plinuță, poți avea gușă. Este deranjantă, inestetică, dar și moștenită, în anumite cazuri. Însă cel mai adesea, acea piele în exces de sub bărbie este o urmare a curelor de slăbire.

Iată ce trebuie să faci ca să scapi de gușă dacă ai slăbit brusc!

Tratamente hormonale

Progesteronul este un hormon care își pune amprenta și asupra fețelor noastre. De aceea poate ați observat că atunci când sunteți la menstruație, fața voastră devine puțin mai plină. Dacă vă confruntați în permanență cu această problemă, poate ar trebui să vorbiți cu ginecologul vostru pentru că este posibil să fie un exces de progesteron în organism. Această problemă poate fi rezolvată cu ajutorul tratamentelor hormonale, bineînțeles, dacă medicul tău recomandă acest lucru.

Citește și: Ai retenție de apă? În trei zile scapi de probleme cu această dietă

Să vezi dacă ai alergii

Persoanele care au intoleranță la anumite alimente sau alergii au și fața mai umflată. În general, cele care suferă de intoleranță la gluten sau de sindromul colonului iritabil se confruntă cu această problemă. Descoperirea ei te ajută să o și tratezi, dar și să scapi de neplăcuta gușă.

Ai retenție de apă

Retenția de apă nu implică doar apa, ci și alcoolul, mâncarea foarte sărată și zahărul. Toate aceste acumulări pot duce și la o față umflată și, drept urmare, la gușă. Așadar, ce trebuie să faci este să reduci cantitatea de alcool sau mâncăruri care duc la balonare. În schimb, oricât ar părea de ciudat, este recomandat să bei mai multă apă. Și asta pentru că atunci când este deshidratat, corpul are tendința să rețină și mai multă apă, pentru a-și face rezerve.

Citește și: Cauzele retenției de apă

Fă exerciții

Grăsimea din zona feței este influențată de alimentele pe care le consumi. Așadar, dacă ai o alimentație bogată în calorii, este cazul să consumi produse mai light. Pe lângă asta, mișcarea este excelentă pentru a scăpa de problemă, pentru că grăsimile care se ard în timpul exercițiilor fizice sunt și cele din zona feței. Poate ai observat că după ce alergi sau după ce ai făcut un exercițiu mai solicitant, fruntea, fața și gâtul transpiră.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!