O englezoaică ține sub control boala Crohn cu acest smoothie

De Amelia Matei pe
Un smoothie cu spanac și cu morcovi a  făcut minuni pentru o englezoaică din Cheshire, care suferea de o boală gravă a colonului.

Kate Eaton, din Altrincham, Cheshire, Marea Britanie, susține că s-a vindecat de boala Crohn, o afecțiune severă a colonului, din cauza căreia făcea febră, avea scaune dese, apoase, era foarte obosită și se hrănea cu greu, datorită unui smoothie bazat pe spanac și morcovi.

În cazul bolii Crohn, pacientul poate avea aceste simptome săptămâni întregi, după care poate să nu mai manifeste nici un simptom, ceea ce înseamnă că boala a intrat într-o remisie.

Kate a decis în 2010 să nu mai ia medicamentele recomandate de medic și să consume doar mâncare sănătoasă. De atunci, femeia nu s-a mai confruntat cu astfel de simptome. ”Am încercat cinci tipuri de medicamente și nici unul dintre acestea nu a dat rezultate. Începusem să fiu disperată”, își amintește Kate.

Femeia a luat legătura cu niște prieteni nutriționiști, pe care i-a rugat să-i găsească o alimentație care să o ajute să-și întărească sistemul imunitar, cel care declanșează boala Crohn.

Citește și: Smoothie-ul care scade tensiunea arterială

”Cu cât îi dăm mai mult de lucru organismului, cu atât mai greu va face față, așa că am vrut să îl hrănesc cu ce trebuie”, susține Eaton (36 de ani).

”În fiecare dimineață consum un smoothie, cu spanac, morcovi, căpșune, banane, lapte de cocos și un amestec de superalimente pe care le-am creat cu ajutorul prietenilor mei. Am o dietă foarte sănătoasă, fără cafeină, zaharuri rafinate sau pâine albă. Zilnic mai consum apă cu lămâie, o clătită din ouă, care conține multe proteine și legume verzi, somon, cereale și doi litri de ceai de lămâie, rece. Oamenii trebuie să fie mai responsabili în privința sănătății lor, sunt dovada vie că nu ai nevoie de medicamente ca să scapi de această boală”, mai spune  Kate.

Citește și:

Boala Crohn i-a provocat multă suferință lui Kate de-a lungul anilor. Mergea în permanență la toaletă, făcea febră mare și avea dureri abdominale, iar în cele din urmă a făcut septicemie, după ce infecția s-a întins din colon în sânge.

Femeia a recurs la acest tratament naturist după ce tratamentul prescris de medici nu a funcționat.

”În prezent nu există un tratament pentru boala Crohn și colită. Pornește de la sindromul colonului iritabil, iar o prescripție medicală pentru un pacient poate face rău altui pacient, tocmai de aceea tratamentul trebuie personalizat”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Asociației pentru boala crohn și Colită din Marea Britanie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro