Metode de detoxifiere la salon

De Erika Chivu, pe

Deşi este încă un concept controversat, detoxifierea are mulţi adepţi gata să jure că se simt mult mai bine după o astfel de cură. Află ce metode de detoxifiere…
… oferă saloanele din România şi la ce preţuri.

Curele de detoxifiere sunt controversate, în sensul că unii experţi nu le văd rostul, ei spunând că organismul uman are propriile metode de a se detoxifia constant. Totuşi, tratamentele de detoxifiere sunt la mare preţ printre cei care vor să slăbească sau să fie mai sănătoşi.

Detoxifierea se poate face din interior, diete de detoxifiere, dar şi din exterior, prin diverse metode profesionale, la care putem apela şi noi, prin intermediul saloanelor şi spa-urilor autohtone.

Împachetări pentru detoxifiere

Ceaiul verde, fango, piperul, nămolul, algele, sunt doar câteva dintre produsele pe care le folosesc saloanele pentru detoxifiere. În combinaţie cu căldura, substanţele active din aceste ingrediente stimulează metabolismul celular şi scot toxinele prin piele. În plus, îmbunătăţesc circulaţia, ameliorând celulita.
Pielea se unge cu o cremă, după care fie eşti învelită cu o pătură caldă – termocuverta – fie intri într-un minitunel cu infraroşii. Ambele dispozitive au rolul de a încălzi pielea, stimulând eliminarea toxinelor.

Cât costă

–    Împachetări cu ceai verde – 65 lei o şedinţă termocuvertă pentru două zone la Day Spa, Bucureşti
–    Împachetări cu alge – 65 lei o şedinţă termocuvertă, două zone, la Day Spa
–    Împachetări cu fango, parafango, parargil, alge – 50 lei, o şedinţă tunel infraroşii, trei zone, la Anouk’s Beauty, Bucureşti.

Detox Spa, detoxifiere prin picioare

Relativ nou în Romania, dispozitivul Detox Spa promite o detoxifiere rapidă prin pielea picioarelor. Te aşezi comod pe fotoliu, cu picioarele într-un recipient cu apă sărată şi aştepţi. În curând vei vedea cum apa se colorează din cauza toxinelor ieşite din pielea ta. Datorită unor electrozi, în vasul respectiv se formează un câmp bioenergetic care reuşeşte să extragă toxinele prin cei 2000 de pori ai pielii de pe picioare. Cel puţin aşa susţin saloanele care oferă acest serviciu.

Alţii spun că totul este o înşelătorie, iar apa respectivă se colorează din cauza ruginii produse de electrozii din fier în contact cu apa sărată. Care este adevărul nu putem şti, însă probabil că merită să încerci Detox Spa dacă suferi de psoriazis, migrene, artrită, sindrom premenstrual, eczeme, hemoroizi, obezitate etc. Se pare că Detox Spa este de ajutor în astfel de boli.

Cât costă

–    Detox Spa – 35 lei şedinţă de 30 minute, Onyx Spa, Bucureşti
–    Detox Spa – 45 lei şedinţa, Salon Isabelle, Brăila
–    Detox Spa – 50 lei şedinţa, Salon Bianca Slender You, Bucuresti
–    Detox Spa – 35 lei şedinţa, Perfect Body, Craiova

Hidroterapia colonului

E poate cel mai eficient tratament, dacă ne luăm după adepţii detoxifierii. Complet inutil şi periculos, dacă ne luăm după adversarii ei. Care este adevărul nu s-a hotărât nici măcar comunitatea medicală. Dar cu siguranţă hidroterapia colonului e cea mai neplăcută metodă de detoxifiere, deşi se spune că nu doare deloc. Presupune introducerea în colon a unei cantităţi mari de apă cu ajutorul unui furtun, pentru a elimina orice resturi.

Moda se pare că ar fi plecat din SUA, multe vedete de la Hollywood fiind adepte ale acestui tratament, pe care îl folosesc la începutul unei cure de slăbire sau atunci când vor să arate mai bine peste noapte.

Colonul este locul unde se adună toate toxinele din corp, toxine care apoi trec prin pereţii intestinului direct în sânge, ajungând la organe. Detoxifierea colonului este detoxifierea întregului organism, iar rezultatele se spune că sunt vizibile imediat pentru că şi pielea devine mai luminoasă. Hidroterapia colonului este benefică oricui, dar mai ales celor care suferă de boli gastrice, hepatice, urinare, metabolice, dermatologice, autoimune etc.

Cât costă

–    Hidroterapia colonului – 150 lei şedinţa de 45 minute la Maraviglia, Bucureşti. Sunt necesare trei şedinţe pentru o detoxifiere completă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!