Mărirea sânilor fără operaţie

De Erika Chivu pe

Pe lângă intervenţia chirurgicală, ca metodă de mărire a sânilor, au aparut şi alte soluţii aparent naturale care promit să dea rezultate spectaculoase. Din păcate, rezultatele sunt nule.
Femeile complexate de mărimea sânilor apelează cel mai adesea la suplimentele naturale care se găsesc, în special pe internet, sub formă de gumă, pastile, loţiuni. Ele promit să-ţi mărească vizibil sânii într-un timp relativ scurt. Nu numai că nu funcţioneaza, dar pot fi şi periculoase.

Despre ce este vorba? Majoritatea pastilelor în cauza folosesc plante medicinale care sunt cunoscute de mult timp pentru capacitatea lor de a trata afecţiunile sânilor sau de a stimula lactaţia. Produsele autohtone sunt pe bază de mărar (faimoasa tinctură de mărar). Cele străine conţin plante cu denumiri mai exotice (black cohosh, saw palmetto). De exemplu, black cohosh (Actaea Racemosa) creste în Statele Unite şi este folosit de mult timp de către amerindieni pentru a trata probleme ginecologice, pentru a induce naşterea sau pentru a provoca avortul. Se presupune că această plantă, ca şi neaoşul mărar, conţine fitoestrogeni, adică substanţe naturale, care au aceeaşi structură şi care produc, în corp, aceleaţi efecte, ca şi estrogenul. Iar unul din efectele estrogenului este creşterea sânilor, lucru care se poate observa în timpul tratamentului cu pilule contraceptive.

Ar parea normal ca suplimentele naturale pentru mărirea sânilor să funcţioneze. Şi totuşi până acum nu a fost publicat niciun studiu serios care să dovedească asta. Iar femeiele care au încercat metoda, spun că rezultatele întârzie să apară. În schimb, se văd efectele nedorite pentru că un aport crescut de fitoestrogeni poate să strice echilibrul hormonal. Pe termen lung, efectele merg până la apariţia cancerelor ginecologice. Pe termen scurt, este posibil să te îngraşi sau să ai dereglări menstruale.

O altă metoda des folosită este masajul realizat fie cu mâna, fie cu o pompă specială. Se presupune ca un anumit tip de presiune, exercitată asupra sânului ar duce la creşterea ţesutului mamar. Pompa este un dispozitiv de tip vacuum care trage de sân, în ideea că tensiunea creată în ţesut stimulează apariţia unor noi celule. Rezultatele ar trebui să apară după câteva luni de masaj zilnic şi există şi produse care pot însoţi masajul, un exemplu fiind, din nou, tinctura de mărar. Acest tip de tratament nu numai că necesită mult timp şi foarte multă răbdare, dar nici nu are şanse de reuşită. Masajul executat cu pompa sau cu mâna, de un neprofesionist, nu are beneficii asupra sănătăţii şi chiar poate să strice forma sânului.

Singura metodă care ar putea să dea unele rezultate este fitnessul. Desigur, nu va creşte ţesutul mamar, ci muşchii pectorali, care sunt exact sub sâni. Totuşi, este posibil ca sânii să pară puţin mai mari, poate chiar va fi nevoie să-ţi schimbi măsura sutienului, după cateva luni de antrenament serios pentru că, aşa cum ştim cu toţii, muşchii bine „lucraţi” sunt mai mari.  Un avantaj este acela că exerciţiile fizice sunt benefice pentru sănătate şi ţinuta, deci, chiar dacă nu obţii efectul dorit, nu pierzi nimic, ba din contră.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

”Aroganță și egoism...” Meghan Markle, criticată pentru aparițiile de la Wimbledon

”Aroganță și egoism...” Meghan Markle, criticată pentru aparițiile de la Wimbledon