Durere de rinichi sau durere de spate? Vezi cum faci diferenţa!

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 11 aprilie 2019, 19:10
Durerea de rinichi şi durerea de spate pot fi confundate foarte uşor. Învaţă cum să faci diferenţa ca să ştii dacă e cazul să mergi la medic sau e doar o problemă trecătoare. Durerea de rinichi, care poate fi provocată de infecţii sau traume, este adesea confundată cu durerea de spate, care poate fi provocată de întinderi musculare, probleme ale coloanei sau probleme neurologice, cum ar fi sciatica.

Durerea de spate, cum o recunoști

De obicei durerea de spate este o durere surdă şi continuă şi poate să se modifice ca intensitate în funcţie de activitatea fizică. Uneori durerea de spate e mai mare după sau în timpul efortului, alteori încetează în anumite poziţii şi e mai mare în alte poziţii. Durerea de spate poate fi localizată la nivelul coloanei sau e posibil să o simţi deasupra feselor. Uneori radiază spre coapse.

Este posibil sa simti durerea de spate doar atunci cand te apleci sau doar atunci cand ridici ceva greu.

Durerea de spate – care sunt cauzele

Durerea de spate este foarte des întâlnită și nu doar la persoanele în vârstă. Pentru durerea de spare pot fi vinovate urmatoarele boli:

  • Scolioza sau alte neregularitati ale scheletului
  • Osteoporoza
  • Artrita
  • Hernia de disc
  • O suprasolicitare a muschilor sau a ligamentelor.

La tineri, cel mai frecvent se intalnesc scolioza si suprasolicitarea. Daca de curand ai ridicat obiecte grele sau ai facut miscari bruste, aceasta poate fi explicata pentru durerea de spate pe care o simți, mai ales dacă nu ești în cea mai bună formă fizică.

Durerea de rinichi, cum o recunosti

Durerea de rinichi este adesea confundată cu alte tipuri de dureri fiindcă puţini oameni ştiu unde sunt localizaţi cu adevărat rinichii. Durerea de rinichi se resimte într-adevăr în spate, pe stânga sau pe dreapta coloanei vertebrale, chiar sub ultima coastă de jos.

Durerea de rinichi este de obicei puternică, vine în valuri şi afectează în general un singur rinichi, nu pe amândoi. Cauza este de obicei o pielonefrită, adică o infecţie la rinichi.

Pietrele la rinichi nu provoacă dureri de rinichi aşa cum am putea crede. Într-adevăr, ele sunt localizate în rinichi, dar nu faptul că sunt acolo provoacă dureri, ci faptul că se deplasează prin uretere. Așadar, durerea din colica renală se resimte in ozna lombare, dar radiază în jos spre fosa iliacă sau spre zona genitală.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!