Dieta cu prune: Cum să slăbeşti cu o digestie de invidiat

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 08 octombrie 2019, 09:36

Prunele sunt foarte sănătoase, conţin antioxidanţi şi ajută digestia. Iată de ce poţi să slăbeşti sănătos cu dieta cu prune. Iată de ce sunt bune prunele şi vezi câteva reţete care îţi oferă o digestie de invidiat.

De ce sunt bune prunele pentru sănătate

Protejează inima şi întreg sistemul cardiovascular prin conţinutul ridicat de potasiu. O prună conţine circa 113 mg potasiu, care îţi asigură o bună funcţionare a sistemului cardiovascular.
Prunele te apără şi de cancer, datorită pigmentului albastru din ele, care este dat de un antioxidant vegetal numit antocianină.
Fiecare prună conţine circa un gram de fibre, ceea te ajută să ai o digestie de vis, te scapă de constipaţie şi te ajută să elimini substanţele nocive din organism. Pentru că prunele te ajută să lupţi cu constipaţia şi hemoroizii, datorită conţinutului mare de fibre, ele sunt şi un bun adjuvant în curele de detoxifiere a organismului.
Deşi sunt destul de dulci, prunele te ajută să menţii glicemia în limite normale, deoarece are un indice glicemic mic. Astfel, prunele te ajută să te fereşti de diabetul tip 2.
Prunele ajută femeile după menopauză, prin fixarea calciului şi a altor minerale acolo unde ele tind să scadă odată cu vârsta. Studii recente au arătat că femeile care consumă regulat prune uscate sau proaspete au o densitate osoasă mai mare după menopauză, decât cele care nu au consumat prune.
Citeşte mai departe şi vezi ce reţete cu prune delicioase ţi-am pregătit, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!