De ce e bine să dormi făra haine

De Adina Radu, pe

Aproape 10% dintre americani dorm în costumul lui Adam. Pijamalele sunt foarte folositoare în anotimpul rece, dar vara putem reduce stratul de haine pe timpul nopții pentru a lăsa pielea să respire. Corpul și psihicul uman are de câștigat dacă renunțăm din când în când la haine.

Se pare că oamenii nu cunosc beneficiile dormitului fără haine, așa că mai jos aveți lista acestora.

  1. Circulația sângelui se îmbunătățește!

Majoritatea elasticelor împiedică circulația sângelui. O dată cu renunțarea la haine, disconfortul din jurul taliei dispare pentru că sângele circulă mai bine.

  1. Dormi mai bine!

Somnul vine cu o scădere a temperaturii corpului și cu o creștere a hormonului somnului, melatonina.Faptul că folosim pijamale și pături strică acest fenomen natural ducând la dezechilibrarea ciclului somnului.

  1. Scade riscul de infectare cu ciuperci!

Persoanele supraponderale au falduri de piele în care se pot dezvolta tot felul de infecții fungice. Hainele păstrează umiditatea corporală și deci favorizează înmulțirea ciupercilor. În plus, zona genitală (atât la femei, cât și la bărbați) este ferită candida.

  1. Slăbești mai repede!

Un somn bun scade nivelul de cortizol din sânge. O creștere a acestui hormon duce la starea de foame continuă ce ne face să avem o dietă hipercalorică.

  1. Calmare instantă!

Contactul piele pe piele duce la creșterea hormonului oxitocină ceea ce ne face să fim mai calmi și mai drăgăstoși.

  1. Piele strălucitoare!

Glandele sebacee funcționează la capacitate maximă atunci când nu sunt obstrucționate de haine. Pielea se repară mai repede și devine strălucitoare.

  1. Starea ta psihică se îmbunătățește!

Te vei simți mai sexy și mai încrezătoare. Curajul de a alege să dormi fără haine te va ajuta să fii tu, cu haine sau fără haine.

  1. Vei fi mai curat!

Când dormi cu haine, temperatura corpului tău crește. Asta înseamnă că transpiri mai des. Dacă alegi să dormi fără haine, nu vei mai transpira atât de rău.

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!