Cum scapi de negi într-un mod foarte simplu, cu bandă adezivă

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 30 iulie 2020, 15:52
Tratamentele pentru negi bazate pe crioterapie au o alternativă mai puțin dureroasă: banda adezivă.

În general, negii apar în zona tălpilor sau a brațelor. Tot ce trebuie să faci este să pui bandă adezivă de bună calitate pe zona cu probleme. Lasă să acționeze timp de șase zile. Înlătură banda după acest interval, iar apoi înmoaie zona timp de 10-20 de minute. Pielea moartă se îndepărtează cu o piatră ponce.

Citește și: Cum se tratează negii în mod corect

Pielea las-o descoperită pentru o noapte, după care acoperă din nou cu bandă adezivă. Trebuie totuși să urmărești cu atenție modul în care reacționează pielea ta la acest tratament neconvențional. Dacă observi o iritație sau că zona este inflamată, renunță la procedură, fiindcă pielea ta are o reacție la banda adezivă.

Alte metode de îndepărtare a negilor:

Usturoi

Negii se freacă de două ori pe zi, timp de 30 de zile, cu un căţel de usturoi. Datorită substanţelor conținute de acest aliment, negii sunt eliminați.

Tinctură de rostopască

Tinctura de rostopasca se obţine prin ruperea plantei. Este vorba despre un lichid portocaliu care se aplică direct pe neg, după care se lasă să se usuce. Zonele afectate trebuie unse cu această soluție Tratamentul trebuie urmat timp de 30 de zile, în fiecare dimineaţă şi seară.

Tinctură de propolis

Două-trei picături de tinctură de propolis sunt suficiente pentru a scăpa de negi. Unge negii de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, până când aceștia dispar.

Oţet de mere şi coajă de lămâie

Ai nevoie de coaja rasă de la două lămâi şi 200 ml oţet de mere pentru a prepara o soluție împotriva negilor. Amestecul se depozitează într-un borcan acoperit şi se lasă la macerat la loc întunecos, timp de şapte zile. Tamponează negii în fiecare dimineaţă şi seară, timp de 30 de zile.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!