Cum să-ţi detoxifici ficatul cu mentă şi păpădie

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 24 iunie 2021, 16:36
Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corp şi detoxifierea lui este esenţială pentru procesele organismului. Vezi cum să-ţi detoxifici ficatul cu mentă şi păpădie rapid şi fără prea mare efort.

Păpădia ajută ficatul şi bila

Nu numai că ajută mult ficatul să cureţe toxinele acumulate, dar păpădia stimulează şi secreţia de bilă din vezica biliară şi ajută astfel la procesarea grăsimilor.

Specialiştii în proprietăţile plantelor recomandă adesea rădăcina de păpădie pentru ficat gras, ciroză hepatică, rezistenţa la estrogen şi chiar pentru acnee.

Menta (Menta piperita, nu alte soiuri)

Menta de tip Peppermint este cea mai bună plantă pentru o cură de detox a ficatului ca la carte.

Ca şi rădăcina de păpădie, menta piperată stimulează secreţia de bilă, relaxează canalele prin care aceasta circulă spre şi în ficat, reduce colesterolul rău, destupând ficatul, care poate elimina toxinele mai eficient.

Pe lângă rolul de detoxifiere a ficatului, menta piperată reduce blocajele renale şi curăţă căile urinare, calmând, totodată, stomacul iritat.

Cum să-ţi detoxifici ficatul cu mentă şi păpădie

Salate

Atât menta, cât şi păpădia sunt plante care pot fi consumate crude, ca atare. Deşi păpădia este uşor amăruie, ea poate fi delicioasă în salate, în timp ce menta merge consumată chiar şi în băuturi răcoritoare (limonadă sănătoasă, nu Mojito, alcoolic).

Ceaiuri

Ceaiul de mentă este răcoritor, calmant şi bun pentru digestie. În plus, calmează arsurile gastrice, reduce problemele intestinale şi este unul dintre cele mai gustoase remedii în curele de detofiere a ficatului.

Ceaiul de păpădie poate fi combinat cu alte plante bune în curele de detox, sau cu plante care ajută şi ele la detoxifierea organelor, pielii, etc.

Sursa foto femeie în grădină: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!