Cum elimini nicotina din organism in mod natural

De Amelia Matei pe
Este bine cunoscut faptul că nicotina creează dependența de țigări, iar efectul acestei substanțe chimice venite de la o singură țigară durează între 6 și 8 ore. Studiile arată că nicotina se poate elimina din organism și prin urină și este metabolizată într-un interval de 48-72 de ore. Fructele și legumele sunt bune nu doar pentru sănătate, dar te ajută să-ți purifici organismul. Conțin apă, ceea ce ajută în procesul diuretic, și  netutralizează gustul nicotinei.  Datorită acestor vegetale poți rezista mai mult timp fără țigări.

Cercetătorii de la Departamentului pentru Sănătate Publică, din cadrul Universității din Buffalo, au realizat un studiu în care au fost implicați 1.000 de fumători, cu vârste de peste 25 de ani. În cadrul studiului, acestoria li s-a cerut să consume legume și fructe. La 14 luni de la debutul cercetării, autorii au ajuns la concluzia că persoanele care consumă fructe și legume pot rezista mai mult de 30 de zile fără țigări, comparativ cu cei care nu mănâncă.

Consumul mare de fructe și legume pot ajuta oamenii să renunțe la fumat din aceste motive:

-devin mai puțin dependenți de nicotină

-sunt bogate în fibre și dau senzația de sațietate, iar fumătorii obișnuiesc să fumeze atunci când li s eface foame, confunzând, conform UB, cele două senzații.

-fac ca gustul de tutun să devină greu de suportat, spre deosebire de alcool sau băuturile bogate în cofeină.

Iată ce trebuie să consumați ca să eliminați nicotina din organism

Urzicile

Această plantă conține foarte mult fier, substanță care grăbește dispariția nicotinei din organism.

Legumele

Țelina, zuchinim vinetele, fasolea de orice fel, castraveții afectează gustul lăsat de țigarete la nivel bucal. Acestea pot scădea nivelul de nicotină din organism. Atenție, însă! Nu este indicat să consumați legume dulci, pentru că acestea conțin glucoză care activează acele zone ale creierului responsabile cu producerea de hormoni ai plăcerii. Așadar, glucoza stimulează poftele și nu te ajută să te lași de fumat. Drept urmare, șansele să scapi de nicotină sunt reduse.

Ceaiul de ace de pin

Este un remediu tradițional în special pentru eliminarea nicotinei din organism. Este un bun dezinfectant, curăță cavitatea bucală și traheea și este un bun medicament în bolile de plămâni.

Kiwi

Vitaminele A, C și E pe care le conține fructul de Kiwi sunt necesare pentru organism în cazul unui fumător. Nicotina neutralizează aceste trei vitamine, pe care fructul de Kiwi le oferă din plin.

Spanacul

Bogat în vitamine și acid folic care îi fac pe fumători să nu mai agreeze gustul de tutun. Vitamina C este printre cele mai cunoscute vitamine care elimină nicotina din sânge, stimulează metabolismul și ajută la crearea de celule albe.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro