Conservă corect alimentele

De Unica.ro, pe

Ţii bananele în frigider ca să reziste mai mult timp? Greşit. Vor rezista mai puţin şi îşi vor pierde din vitamine. Află şi alte lucruri despre conservarea alimentelor!
Peştele proaspăt rezistă în frigider la temperaturi între 0 şi 6 grade cel mult o zi.

Ouă, legume, fructe, carne, pâine… pe unele le pui în frigider după ce le-ai cumpărat, pe altele le laşi la întâmplare pe masă sau în vreun dulap. Ca să nu se altereze şi să fie cât mai bune când le consumi, ţine cont de câteva reguli de bază.

Carnea, direct în frigider

După ce ai cumpărat carnea, scoate-o din ambalaj, pune-o într-un castron sau pe o farfurie, acoperă-o cu folie de aluminiu şi pune-o în frigider. Foloseşte raftul cel mai apropiat de congelator, deoarece acolo temperatura este mai scăzută. La temperaturi cuprinse între 0 şi 4 grade Celsius, carnea de vită rezistă 3-4 zile în frigider, iar carnea de porc 2-3 zile. Carnea tocată trebuie preparată neapărat în aceeaşi zi în care a fost cumpărată.
 

Ouăle şi pâinea    

Ouăle trebuie neapărat păstrate în frigider pentru a nu se altera. Aşază-le cu capătul mai rotund în sus, pentru că astfel aerul rămâne în partea boltită a oului şi pieliţa interioară nu se rupe. Atenţie! Când cumperi ouă ai grijă ca acestea să fie proaspete. În ceea ce priveşte pâinea, aceasta rezistă 1-9 zile la temperatura camerei, în funcţie de sortiment. Dacă ai cumpărat-o în pungă de hârtie, o poţi păstra în ambalajul original.

Fructe şi legume

Majoritatea legumelor (morcovi, ridichi, conopidă, broccoli, fasole, spanac, salată, varză) pot fi ţinute în frigider fără probleme. Roşiile, vinetele şi cartofii, în schimb, nu rezistă prea bine la frig şi trebuie ţinute în cămară. Nu ţine în frigider bananele, citricele, pepenele şi fructele de mango. În schimb, poţi ţine la rece între 3 şi 10 zile caisele, fructele de pădure, cireşele şi strugurii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!