Când va intra în vigoare certificatul digital pentru COVID-19 în România

De Unica.ro, pe
Certificatul digital UE privind COVID-19 va intra în vigoare în România începând cu data de 1 iulie, după cum arată Digi 24.

Vestea vine la o zi după ce Parlamentul European a aprobat definitiv certificatul digital UE privind COVID-19. „Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile între statele membre la nivel european”, a explicat Andrei Baciu, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, la Senat. Chiar astăzi (joi, 10 iunie, n.red.) a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul român va face acest lucru”.

Parlamentul European a aprobat definitiv certificatul difital al UE privind COVID-19. Documentul va fi valabil de la 1 iulie și va fi aplicat timp de 12 luni. Deținerea acestui certificat nu este însă o condiția pentru a beneficia de libertatea de circulație, și nici nu va fi considerat un document de călătorie.

Citește și: Liderii Uniunii Europene vor o nouă anchetă OMS cu privire la originea pandemiei de COVID-19

Citește și: Care sunt orașele de pe glob unde se trăiește cel mai bine. Pandemia de COVID-19 a schimbat clasamentul

Citește și: Cazurile de COVID-19 ar putea crește din nou de la toamnă. Ce recomandă un expert în sănătate publică

Citește și: Un nou tratament antiviral împotriva COVID-19, descoperit de cercetătorii americani

Aceste certificate vor conține un cod QR și vor putea fi vizualizate și descărcate dintr-un portal web securizat. Persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19, care s-au recuperat după această boală sau care au un rezultat negativ la testarea COVID-19 din ultimele 72 de ore vor putea descărca certificatul gratuit.

Codul QR din certificat va conține informații de identificare (nume, prenume și data nașterii) și informații medicale esențiale, semnate digitale. Documentele vor respecta toate regulile de protecție a datelor personale și vor putea fi utilizate la trecerea frontierei.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!