Cei care au avut COVID-19 se pot vaccina antigripal? Răspunsul medicului

De Unica.ro, pe
Vaccinul antigripal este recomandat de specialiști înainte de fiecare sezon al gripei, în special anul acesta, în contextul pandemie de COVID-19, pentru a evita suprapunerea a două infecții. 

Odată cu sezonul de toamnă a început și campania de vaccinare antigripală. Aceasta nu este recomandată doar pentru categoriile vulnerabile, adică cei cu boli cronice, copiii sau oamenii în vârstă, ci pentru toată lumea. Chiar și pentru cei care au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

„Cu siguranță își pot face vaccinul antigripal și cei care au făcut COVID. Noul coronavirus nu are nicio legătură cu virusul gripal”, a spus medicul infecționist Adrian Marinescu pentru Libertatea.ro.

Bolnavii de COVID-19 trebuie însă să aștepte să treacă cele două săptămâni de la infectare sau trebuie să aibă un test negativ înainte de a-și administra vaccinul.

Medicul a mai precizat că ar putea apărea reacții adverse în urma vaccinării, cum ar fi subfebrilitate, ușoare dureri de cap, dureri musculare, senzație de greață, dar acestea nu au legătură cu noul coronavirus. Sunt simptome ușoare, care trec repede.

Citește și: Vaccinarea antigripală – mituri şi adevăruri

„Fie că ai făcut sau nu boala COVID, ca la oricare vaccinare, și la cea antigripală trebuie respectate recomandările medicului de familie”, a mai spus Marinescu.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!