Ce vitamine pentru ochi poți să consumi

De Diana Zagrean, pe
O dietă pline de vitamine și minerale te ajută să-ți menții sănătatea, dar ochii tăi au nevoie de un anumit amestec pentru a-și face treaba corect. Vezi ce vitamine pentru ochi poți să consumi și ce alimente te ajută să vezi totul mai clar.

Care sunt cele mai bune vitamine pentru ochi

  • Acidul alfa-lipoic (Acest antioxidant natural este atât de sănătos încât este adesea numit ”antioxidantul perfect”. Acest acid ajută la dezactivarea radicalilor liberi care afectează ochii și nu numai. Totodată, acidul alfa-lipoic ajută organismul să utilizeze mai eficient vitaminele C și E, ambele esențiale pentru o vedere bună și ochi sănătoși.)
  • Bioflavonoide (Afinele sunt printre puținele fructe care te ajută să vezi mai bine noaptea. Afinele sunt rude cu merișoarele și pline de bioflavonoide care te ajută să vezi mai bine. Consumul de afine proaspete pare să scadă și riscul de boli cardiovasculare, degenerescență maculară, pierderea vederii și chiar cancerul)
  • Crom (Persoanele care au un nivel scăzut de crom în organism au risc crescut de a dezvolta tensiune intraoculară, care poate duce la glaucom. Creșterea tensiunii intraoculare este tot mai des întâlnită în zilele noastre, deoarece oamenii își forțează ochii să vadă în ecranele calculatoarelor. Un aport corect de crom ajută să ai ochii mai odihniți)
  • Glutation (Alt aminoacid important pentru sănătatea ochilor, despre care lumea nu știe mare lucru este glutationul. Această substanță previne bolile retinei, orbirea cauzată de diabet cataracta și chiar glaucomul.)
  • Luteină (Luteina și zeaxantina sunt două substanțe care fac parte din componența retinei și sunt pigmenți galbeni care acționează ca niște ochelari de soare în interiorul ochilor. Cele două substanțe vitale se pare că ajută în prevenirea cataractei și degenerescenței maculare.)
  • Vitamina A (Vitamina A are mai multe roluri în menținerea sănătății ochilor: ajută retina să producă pigmentul rodopsină, care ajută la protejarea vederii și la buna funcționare a mecanismelor din interiorul ochilor, te ajută să ajustezi mai repede vederea de la lumină la întuneric și invers, previne degenerescența maculară datorată înaintării în vârstă, previne cataracta și ajută la menținerea umidității la nivelul mucoaselor)
  • Vitamina E (Una dintre cele mai clare simptome de lipsă de vitamina E este înrăutățirea vederii. Această vitamină protejează ochii, acționând cu rol antioxidant, dar ajută și la menținerea sănătății cristalinul și prevenirea cataractei, o boală în care cristalinul devine din transparent opac și vederea este foarte afectată)
  • Vitamina C (Această vitamină pentru ochi ajută la menținerea unei retine sănătoase, previne cataracta și ajută în caz de glaucom și presiune intraoculară crescută)
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!