Ce spune părul despre sănătatea ta

De Consuela Stratulat, pe

Orice femeie are măcar o zi pe săptămână în care este nemulțumită de părul ei, dar dacă zilnic ai această problemă, s-ar putea ca sănătatea ta să fie în pericol. Află cum îți dai seama ce boli ai, în funcție de cum arată firul de păr.

Ai probleme psihice!

Dacă ai tendința să te tragi de păr, gene sau sprâncene atunci când ești stresată, înseamnă că ești o perfecționistă, potrivit unui studiu al cercetătorilor canadieni, citat de prevention.com. Oamenii de știință susțin că atunci când nu te ridici la nivelul așteptărilor tale, ai impresia că scapi de frustrare, în momentul în care te tragi de păr. Iar gestul arată mai mult decât dorința de a atinge perfecțiunea: este o afecțiune compulsivă, numită tricotilomania, care se vindecă cu ajutorul terapiei.

Ești foarte stresată!

Dacă observi că îți cade foarte mult păr, este cazul să îți iei o vacanță, pentru că ești foarte stresată. Nu este, însă, cazul să te panichezi, pentru că părul îți va crește la loc între 3 și 6 luni, dacă îți cade din cauza stresului. Ai putea scădea nivelul de stres din viața ta dacă ai dormi între 7 și 8 ore pe noapte și ai încerca să te calmezi.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!