Ce spune mirosul respirației despre sănătatea ta

De Consuela Stratulat, pe
De cele mai multe ori, respirația urât mirositoare este cauzată de alimentele pe care le-ai consumat sau de faptul că nu te-ai spălat bine pe dinți, însă poate dezvălui și probleme de sănătate. Vezi ce boli poți avea, în funcție de cum îți miroase respirația.

Respirația urât mirositoare este cauzată de bacteriile care trăiesc pe limbă, amigdale și gât și care au rolul de a descompune proteinele din alimente, potrivit timesofindia.com. Când o persoană are, însă, probleme de sănătate, bacteriile nu își mai fac treaba bine și rezultă anumite mirosuri, în funcție de substanțele eliminate.

Miros de bomboane: diabet

Unul dintre semnele mai puțin cunoscute ale diabetului este respirația care miroase a bomboane de fructe sau amoniac. Apare în urma lipsei insulinei, cauzată de faptul că organismul nu mai poate folosi zahărul pentru a produce energie și începe să descompună grăsime. Apar, astfel, depunerile de acid cetonic, care dau acest miros. Mergi la medic dacă observi că mirosul respirației s-a modificat și verifică nivelul de zahăr din sânge. De obicei, acest simptom este însoțit de sete excesivă, oboseala extremă, pierdere în greutate și nevoia de a urina des.

Miros de naftalină: infecție a sinusurilor

Oamenii care au probleme cu sinusurile emit un miros de naftalină atunci când vorbesc. Acest lucru este cauzat de faptul că mucusul care se formează când ți se înfundă nasul sau te doare gâtul conține proteine dense, care sunt foarte greu de descompus de organism și au un miros specific. Poți scăpa de acest miros cu ajutorul decongestionantelor sau al medicului, care îți poate spune ce să faci.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!