Ce se întâmplă dacă apeși aceste puncte din zona ochilor?

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 26 mai 2016, 18:52
Anumite puncte din organismul nostru sunt mai sensibile în comparație cu altele, iar ochii fac parte din această categorie. Practicanții de presopunctură masează zona ochilor pentru a rezolva diverse probleme de sănătate.

Iată care sunt cele mai importante zone pe care să le masezi la ochi

Cercul ochilor

Partea osoasă din jurul ochilor, care face parte din craniu, este cercul ochilor. Prin masarea anumitor puncte osoase, poți scăpa de diferite boli care legate de vedere. Iată care sunt cele mai bune puncte pentru masaj, în jurul ochilor:

UB-1 (cunoscut sub numele Jingming): este punctul de întâlnire dintre colțul interior al ochiului și nasul. Acesta se masează atunci când pacientul suferă de glaucom, pierderea vederii sau început de cataractă.

ochi

Citește și: Obiceiuri care te ajută să-ți păstrezi ochii sănătoși

UB-2 (Zanzhu): corespunde tractului urinar și este localizat între sprâncene, foarte aproape de începutul nasului. Dacă apeși această zonă te vei relaxa și îți vei îmbunătăți vederea.

Yuyao: punctul din mijloc al sprâncenei. Acesta este punctul care se masează atunci când pacientul este anxios, epuizat fizic ca urmare a suprasolicitării la serviciu.

SJ 23 (Sizhukong): este punctul care se găsește la capătul sprâncenei. Te scapă de riduri și alte probleme legate de întreținerea facială, dar și de afecțiuni ale vederii.

GB 1 (Tongziliao): este punctul care se găsește exact la coada ochiului și prin presarea lui vindeci conjunctivita, scapi de senzația de ochi uscat, dar îți îmbunătățește și vederea.

ST 1 (Chenggi): este punctul care se găsește sub ochi și pe care îl fixezi masând sub linia care descrie mijlocul pupilei. Te ajută să scapi de anxietate, de durerile de cap și de senzația de ochi uscat.

Pentru fiecare dintre aceste puncte este recomandată masarea printr-o apăsare foarte ușoară, începând cu UB-1 și continuând din această poziție spre exterior. Concentrează-te timp de zece secunde pe fiecare punct.

Citește și: Cum îți faci un ser antirid pentru ochi din doar 2 ingrediente

Acest masaj poate fi repetat de mai multe ori pe zi. Este recomandat să respiri adânc în timp ce faci mișcările pentru că ochiul are nevoie de oxigen. De asemenea, presiunea exercitată pe fiecare punct trebuie să fie egală.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!