Cancerul de piele poate fi vindecat

Condiţia este însă ca el să fie depistat cât mai din timp. Vestea bună a fost anunţată de medici specialişti dermatologi din România şi din Malta, cu ocazia celei de-a opta ediţii a EuroMelanoma Day, o campanie care are ca obiectiv principal depistarea melanomului şi prevenirea cancerelor cutanate de orice fel.
În acest an, ziua de 30 mai este dedicată consulturilor dermatologice gratuite, pe bază de programare telefonică, în timpul cărora peste 300 de dermatologi din toată ţara vor examina pacienţii, efectuând consulturi clinice şi dermatoscopii.

Dacă te te îngrijorează aspectul aluniţelor tale sau al unor pete de pe piele, sună la linia telefonică gratuită 0800.810.101, în zilele de 7, 8, 9 şi 10 mai, în intervalul orar 08.00-20.00. şi programează-te şi tu la un screening.
„Această acţiune are practic un dublu scop. Pe de o parte are în vedere sensibilizarea opiniei publice faţă de pericolul expunerii la radiaţiile solare, iar pe de altă parte, şi cred că este scopul cel mai important, încurajarea prezentării la medicul dermatolog pentru diagnosticul precoce al cancerului de piele” a declarat preşedintele Societăţii Române de Dermatologie, prof. dr. Calin Giurcaneanu.

Campanie derulată simultan în 28 de ţări


La nivel mondial, campania EuroMelanomaDay 2012 se derulează simultan în 28 de ţări ale lumii, printre care se numără Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Elveţia, Franţa, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia. România participă din 2006, prin Societatea Româna de Dermatologie , la programul „Euromelanoma Day”.

Ce s-a descoperit în anii anteriori

România, prin Societatea Română de Dermatologie, participă din 2006 la programul „Euromelanoma Day”. În anul 2006 au fost consultaţi 784 pacienti, în anul 2007 au solicitat consult 637 pacienţi, în 2008 s-au programat 2092 pacienţi, iar în 2009 au fost consultate peste 3000 de persoane.
La ediţia din 2010 au fost consultaţi gratuit 3124 de pacienţi la nivel naţional din care 74 au fost depistati cu melanom, iar peste 333 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu altă formă de cancer cutanat.Mare parte din leziunile diagnosticate sunt cauzate de expunerea îndelungată şi neprotejată la soare.
Text: PR.
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!