Noul focar de infecții COVID-19 din China arată că pacienții se îmbolnăvesc mai târziu și se vindecă mai greu

De Unica.ro, pe

Un nou focar de infecție cu noul coronavirus a izbucnit în nord-estul Chinei, iar îmbolnăvirile par să urmeze un nou tipar: perioada de incubație a virusului este mai mare, iar oamenii se vindecă mai greu.

Noile focare de infecție sunt în provinciile Jilin și Heilongjiang,  potrivit Reuters, iar aceștia poartă virusul în corp mai mult timp până la apariția simptomelor, iar timpul de recuperare este mai lung. Veștile provin chiar de la unul dintre medicii de top din China, Qiu Haibo.

„În plus, pacienții din nord-estul țării au nevoie de mai mult de o săptămână-două de la infectare pentru a dezvolta simptomele, iar această întârziere îngreunează munca autorităților, care încearcă să detecteze noile cazuri înainte ca epidemia să se răspândească, a avertizat medicul chinez, care tratează acum pacienți din aceste provincii”, a zis doctorul la televiziunea chineză de stat, după cum arată Libertatea.

Citește și: Cât timp vom mai purta măști? Răspunsul experților

În plus, pacienții din cele două provincii dezvoltă febră mai rar, iar singurele organe afectate de virus sunt plămânii, așa acum se întâmpla în Wuhan, orașul unde a izbucnit pentru prima oară epidemia.

Qiu Haibo crede că virusul a fost importat din străinătate, întrucât analizele genetice arată că tulpina de virus din noile focare de infecții din China seamănă mult cu cea din Rusia, țara vecină. Ca răspuns la situația de acum, autoritățile chineze au închis complet cele două provincii, au sistat serviciile feroviare, iar cei aproape 100 de milioane de cetățeni au fost obligați prin lege să rămână în case.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!