Masca ar putea să nu mai fie obligatorie în spațiile închise pentru persoanele vaccinate

De Unica.ro, pe
Surse politice spun că masca nu va mai fi obligatorie în spațiile închise pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, după cum relatează Mediafax.

Guvernul s-a reunit în ședință pentru a aproba hotărârea de guvern care conține noile măsuri de relaxare, care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

Până acum, în România au fost vaccinate peste 4,2 milioane de persoane, în condițiile în care ținta de vaccinare pentru 1 iunie era de 5 milioane. Chiar și așa, premierul este hotărât să respecte calendarul de relaxare a măsurilor.

Pe 15 mai, România a eliminat obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise. Tot atunci, Guvernul a explicat care este calendarul următoarelor erape de relaxare, care vor începe în fiecare lună nouă de vară.

Calendarul prevedea că restricțiile de la 1 iunie urmează să fie ridicate dacă se atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate.

Citește și: INSP: INSP: Doar 0,1% dintre persoanele vaccinate anti-COVID-19 au mai făcut boala

Citește și: Verdict OMS: vaccinurile anti-COVID-19, eficiente împotriva tuturor variantelor virusului

Citește și: Varianta indiană de COVID-19 ar afecta mai ales tinerii sub 21 de ani

Citește și: Serul Pfizer ar fi parțial eficient în fața tulpinii indiene de coronavirus

Printre restricțiile care ar putea fi ridicate de la 1 iunie se numără următoarele, conform Libertatea:

  • Nunțile, botezurile, mesele festive și evenimentele din exterior pot fi organizate cu 70 de persoane. La interior, limita este de 50 de oameni.
  • Spectacolele în aer liber s-ar putea ține cu 1.000 de persoane.
  • Competițiile sportive în spații deschise ar putea permite accesul spectatorilor în limita de 25% din capacitatea maximă a spațiului.
  • Ar putea să fie formate grupuri pietonale de maxim 8 persoane dacă nu provin din aceeași familie (până acum, limita era de 6).
  • Sălile de fitness ar putea funcționa la 70% din capacitate fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 metri pătrați pentru fiecare persoană.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!